DRECUN: Lajčak će baciti Srbiji ponudu na sto

Tanjug

16. 08. 2020. u 08:21

NARODNI poslanik i bivši predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da su na obnovljenim pregovorima sa predstavnicima Beograda prištinski zvaničnici pokušali da dobiju nešto što im ne pripada i da im to nije pošlo za rukom.

ДРЕЦУН: Лајчак ће бацити Србији понуду на сто

Foto: Predsedništvo Srbije

Drecun je za Sputnjik juče rekao da evropski posrednik za dijalog Miroslav Lajčak sprema „dokument“ zbog kojeg bi Srbiji, ukoliko ga ne potpiše, ponovo zapretili sankcijama.

„Kada su se sastali predsednik Srbije Aleksandar Vučić i takozvani premijer Kosova Avdulah Hoti, albanski predstavnik je u jednom trenutku pokušao da nam proda priču o ratnoj odšteti sve dok mu Vučić nije žestoko odbrusio. Nakon toga, Hoti se žalio Lajčaku da mu Vučić preti, ali je ostalo to da nema govora da ćemo nastaviti razgovore o ratnoj odšteti,” naveo je Drecun.

On je istakao da Albanci isključivo žele da se razgovara o tome da Srbija prizna nezavisnost tzv. Kosova ili o nekim elementima koji bi, prema Drecunovom mišljenju, mogli da se protumače bar kao posredno priznanje.

Drecun smatra da Lajčak želi da se postigne niz dogovora o ekonomskoj saradnji, slobodnom protoku ljudi i kapitala, raseljenima i nestalima.

"Nakon toga, on bi da doda po neku rečenicu i da definiše sve na jednom papiru kao sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa. Takav „dokument“ bi bacio na sto uz reči da će nam uslediti sankcije ako ga ne prihvatimo,” predviđa Drecun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

POKRET SOCIJALISTA ODGOVORIO RAGMIJU MUSTAFI: Srbija nije kriva što šiptarski predstavnici mrze svoju zemlju