ZBOG NEDOSTATKA KVORUMA: Odloženo glasanje o zakonu o OVK

Tanjug

07. 08. 2020. u 23:12

ЗБОГ НЕДОСТАТКА КВОРУМА: Одложено гласање о закону о ОВК

Foto: Tanjug/AP

GLASANJE o nacrtu zakona o zaštiti vrednosti borbe tzv. OVK nije danas u parlamentu privremenih prištinskih institucija stavljeno na dnevni red, jer nije bilo dovoljno poslanika u skupštinskoj sali, zbog čega je odloženo za četvrtak.

"Trenutno je samo 47 poslanika u skupštini. Trenutno nema kvoruma za glasanje o Nacrtu zakona", rekla je predsednica skupštine Vjosa Osmani, prenosi prištinski list “Zeri”.

Na nacrt zakona zamerke su ranije izneli i iz ambasada SAD, Nemacke, Švajcarske, kao i Kancelarije EU u Prištini, jer smatraju da se njime ugrožavaju sloboda govora i građanska prava.

Nacrt zakona krikovali su i predstavnici Srba na KiM, deo javnosti u Prištini, kao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić izjavio je ranije danas da je za Srbiju "užasna vest" najavljeno donošenje zakona o zaštiti vrednosti tzv. OVK, jer je to uvođenje verbalnog delikta, zabrana drugačijeg mišljenja i dodatno šikaniranje i maltretiranje Srba.

On je dodao da je na to upozorio i specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka i zamolio ga da to uzme u obzir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)