POMPEO PISAO DAČIĆU: Saradnja SAD i Srbije za mir i prosperitet

Tanjug

06. 08. 2020. u 17:45

ПОМПЕО ПИСАО ДАЧИЋУ: Сарадња САД и Србије за мир и просперитет

Foto: Tanjug/AP

MINISTAR spoljnih poslova Ivica Dačić primio je pismo od državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Majkla Pompea u kome se ističe da SAD sarađuju sa Srbijom, kao i sa drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija.

Državni sekretar Pompeo je, takođe, naveo da su SAD svesne da „svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavlja i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem“, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Pompeo zahvaljuje Dačiću sto mu se pismeno obratiio kao i na porukci koju mu je uputio i koja ga je, kaze, obradovala u teškim vremenima prouzrokovanim pandemijom.

"Svake godine 4. jula Amerikanci praznuju godišnjicu potpisivanja Deklaracije nezavisnosti SAD koja jasno kaže da sva ljudska bića imaju pravo na život, slobodu i potragu za srećom. Ovi ideali prožimaju američku diplomatiju svakog dana", istakao je Pomeo.

Nikola Skenderija

Ivica Dačić

On ukazuje na to da kao što "SAD sarađuju sa vama i drugim državama da bi osigurale mir, stabilnost i ekonomski prosperitet svih nacija, tako smo svesni da svako od nas kao lider treba da štiti ljudska prava, vodi diplomatiju u ime građana koje predstavljamo i nastavi da se sastaje, makar i virtuelnim putem".

Pompeo je zaključio i da se raduje nastavku saradnje sa Dačićem u cilju, kako je naveo, "prevazilaženja izazova sa kojima se zajedno suočavamo, rada na unapređenju sloboda i zaštite ljudskog dostojanstva svih ljudi".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (15)

El Pibe

07.08.2020. 01:16

Predstaviti plan mirne reintegracije istocne Slavonije u Hrvatsku ... kako tamo moze a kod nas ne moze? Znaci mrzite nas i onda im reci i Srpski zivote znace!

Djordji

07.08.2020. 06:04

Kad Priština prizna da je KiM srbska teritorija može se razgovarati oko večnog uspostavljanja mira i prosperiteta na toj srbskoj teritoriji .

Opancar

07.08.2020. 06:18

Interesi Ameike su interesi krunog kapitala, korpotacija I neokolonista, sto je u suptotnosti sa interesima ostatka sveta, a samog americkog naroda, koji se bori za prosporitet. I to je razlog americkog pada. Sada su izmislili korona pandemiju I sa time pokusavaju nesto da manervisu

Mr Radomir Scepanovic

07.08.2020. 12:51

Ако УСА хоће мир са Србијом и проспаритет, да плати обештећење за економске саннције од `90 годин, ратна одшета за 1999. годину, скупљање осиромашеног уранијума и касетних бомби (јер је оно ваше власништво), напутање српског Косова и Метохије! Наравно, шиптаре можете да понесете са собом!

djodja13

07.08.2020. 16:44

Nije li ovo pritisak da imenovani ostane u vladi, Vučiću drži se principa,ako je istinit, nema uticaja stranih ambasada na izbor saradnika.Ako je zaslužio u redu prvenstveno on lično, ali SPS nikako.