PRVI U SVETU: Ruski "Vektor" proizvodiće vakcinu od novembra?

Tanjug

02. 08. 2020. u 14:46

RUSKI državni centar za virusološka i biotehnološka istraživanja "Vektor" planira da proizvodnju vakcine protiv COVID-19 počne u novembru, izjavio je generalni direktor te ustanove, Rinat Maksjutov.

ПРВИ У СВЕТУ: Руски Вектор производиће вакцину од новембра?

Foto: Depositphotos

"Očekujemo da proizvodnja počne već u novembru ove godine, tako da ćemo, kada se približi kraj ove i početak sledeće godine, moći da govorimo o prelasku na vakcinaciju barem ljudi iz rizičnih grupa, uz kasniji prelazak na masovno vakcinisanje", rekao je Maksjutov, a prenosi Tass.

Vicepremijerka Rusije Tatjana Golikova ranije je izjavila da je registracija "Vektorove" vakcine protiv novog korona virusa pred državnim organima predviđena za septembar, a da će prva serija te vakcine biti proizvedena do oktobra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!