"PROMAJA" U NEMANJINOJ 11: Ministri već na raspustu, u zgradi samo premijerka i dve ministarke

V.N.

27. 07. 2020. u 14:20

PARKING i zgrada Vlade Srbije u Nemanjinoj 11 u Beogradu, gde se nalaze i kabineti više ministara, bili su danas, na početku radne nedelje i u jeku radnog vremena - sablasno prazni.

ПРОМАЈА У НЕМАЊИНОЈ 11: Министри већ на распусту, у згради само премијерка и две министарке

Foto: V.N.

Kako saznaju "Novosti, na poslu, odnosno u svojoj kancelariji, oko 13 sati, pored premijerke Ane Brnabić, bila je još samo ministarka bez portfelja zadužena za demografsku i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović.

U svoj kabinet ujutru je došla i potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ali je u vreme kada je fotoreporter "Novosti" uslikao poluprazan parking ispred ulaza u zgradu, bila na sastanku kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Sudeći po odsustvu gužve sa parkinga, na kojem je bilo tek desetak automobila, ostali ministri koji imaju kabinete u Nemanjinoj 11, uveliko su se raspustili.

Inače, ministarstvima na čijem su čelu iz ove zgrade "rukovode" i ministar ekologije Goran Trivan, ministarka za EU Jadranka Joksimović, ministar bez portfelja za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Predsednik Vučić u više navrata kritikovao je "labavu" radnu disciplinu najviših funkcionera ne samo iz redova naprednjaka već i koalicionih partnera SNS, koji se do sada nisu pokazali baš kao ranoraonici. Moguće je da sada postoji još jedan razlog što se ministri očigledno nisu baš utrkivali da dođu na posao, a to je da su na kraju svog mandata, pa je verovatno i radni elan dodatno popustio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)