OBRAČUN MEĐU DEMOKTARAMA: Zaposleni u DS poručilui Lutovcu - Nećemo pristasti na nezakonje

Tanjug

20. 06. 2020. u 12:40

Zaposleni u DS, njih 15, kojima je kurirska služba uručila Rešenja o suspenziji uputili su danas otvoreno pismo predsedniku stranke Zoranu Lutovcu

ОБРАЧУН МЕЂУ ДЕМОКТАРАМА: Запослени у ДС поручилуи Лутовцу - Нећемо пристасти на незакоње

Foto: Novosti arhiva

Zaposleni u DS, njih 15, kojima je kurirska služba uručila Rešenja o suspenziji uputili su danas otvoreno pismo predsedniku stranke Zoranu Lutovcu u kome ukazuju da su nakon decenija "borbe protiv nepravde i diktature", doziveli u svojoj Demokratskoj stranci progon i osude.

Navode da su potreseni zbog ovolikog "gaženja po temeljima koji su sagrađeni mnogo pre no što je Zoran Lutovac i grupa njegovih istomišljenika pokušala od Demokratske stranke da napravi privatni klub ljubitelja teških reši i neosnovanih optuzbi".

Zaposleni u pismu ocenjuju da će se već sutra pokazati da su temelji "čvršći i otporniji od zulumćara i šićardžija" i pitaju Lutovca koju perspektivu građanima nudi otpuštanjem zaposlenih i za koju državu se bori kada "zarobljava stranku", navodi se u njihovom saopštenju.

Oni kažu i da su godinmama savesno i posvećeno radili u centrali DS i izbegavali izjašnjavanja i svrstavanja, kao i da su bez predrasuda prihvatili izbor Zorana Lutovca za predsednika stranke i to u vremenima koja su za istinske demokrate bila nemilosrdna.

A kako tvrde, postali su svedoci autokratskog modela u samoj stranci koja se preobrazila u svoju suprotnost, zbog "nesposobnosti i nedoraslosti rukovodstva".

Oni napominju i da im nijednom predsednik stranke, kao ni njemu odani, nisu ukazali na propust u radu ili manjkavost u znanju.

"Sve se promenilo u odnosu kada je opstanak na funkciji postalo biti ili ne biti", kažu oni i dodaju da se preko noći od njih očekivala lojalnost čoveku, a ne kolektivu.

"Odbili smo da budemo taoci politike koja nas smesta na začelje. Od nas je traženo saučesništvo u bezakonju. Na to ni u sredu, ni danas, nikada nećemo pristati", poručuje 15 suspendovanih uprkos tome što kako kažu, mogu ostati bez posla ako sud potvrdi odluku predsednika DS.

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac udaljio je juče s posla 15 zaposlenih u toj stranci na 15 dana, a zbog "nepoštovanja radne discipline i ponašanja".

Međutim, kako je više sagovornika "Blica" objasnilo, iza ovakvog poteza Lutovca krije se namera da zaposlene skloni sa sednice Glavnog odbora koja je zakazana za sutra.

Naime, zaposleni bi bili angažovani za utvrđivanje kvoruma, kao i toga ko je tačno od članova GO prisutan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)