GO SNS NIŠ ODGOVORIO MILIĆU: Nišlije nećete prevariti populističkim rajem koji im obećavate

Novosti online

19. 06. 2024. u 19:41

GRADSKI ODBOR Srpske napredne stranke u Nišu raegovao je na postupak Dragana Milića, samoproklamovanog pobednika na izborima 2. juna.

ГО СНС НИШ ОДГОВОРИО МИЛИЋУ: Нишлије нећете преварити популистичким рајем који им обећавате

Foto: SNS Niš

- Iz nedelje u nedelju, samoproklamovani pobednik lokalnih izbora 2. juna dr Dragan Milić, sa konferencija za medije kojima je izgleda jedini cilj baš to, da uvere građane da druga istina osim njegove ne postoji, pokazuje ili veliko nepoznavanje političkog sistema ili, ako ga ipak poznaje, očiglednu lošu nameru da jeftinim trikovima i praznim rečima obmane Nišlije i mimo volje većine se domogne vlasti. 

Samo taj Homo duplex – čovek dvostrukog morala, može na jednoj konferenciji da poziva koaliciju oko Srpske napredne stranke na viteštvo (da viteški prizna poraz), a da već na narednoj konferenciji građanima prezentuje svoj plan izbornog inženjeringa, pozivajući ih da svi glasaju za izbornu listu opozicije koja je osvojila najmanji broj glasova, a koja pri tom ima najviše šanse da „uzme“ jedan mandat naprednjacima, kako bi njihova interesna koalicija imala „komotniju većinu“.

Samo on može da poziva i proziva Gradsku izbornu komisiju i Viši sud da poštuju izborne procedure utvrđene zakonima, a da onda objavi kako vlast pripada opoziciji na osnovu prostog zbira osvojenih glasova, što dokazuje transparentima koje je sam osmislio, iako isti zakoni, na način kako je to svuda u demokratskom svetu, definišu procedure pretvaranja glasova koje osvoji svaka pojedinačna lista u njene mandate u predstavničkom telu.

Izgleda da je Milić sam sebi dao za pravo i da određuje šta je moralno, pa nama u Srpskoj naprednoj stranci spočitava da se više ne sramotimo, u isto vreme dok se kao svojim dostignućem hvali rezultatom koji je na ponovljenim opštinskim izborima ostvarila lista za koju je on pozivao da se glasa, a koja je, prema njegovim rečima, dobila „svega 22 glasa manje od velike i moćne koalicije koja je trenutno na vlasti“.

Miliću i drugim „Milićima“ sa njegovih konferencija, mi u Srpskoj naprednoj stranci poručujemo, Nišlije su dvehiljaditih godina već jednom na svojoj koži osetile šupljinu reči čiji ste danas vi megafoni.

Nišlije nećete prevariti populističkim rajem koji im obećavate, da biste ukinuli nekakve zamenike zamenikovih zamenika, ali vam vaši novi interesni koalicioni partneri iz opozicije to ne dalju jer, tobože, nije po zakonu. Srećom pa ste u svom kratkom politikom delovanju ustanovili jedno pravilo kojeg se, izgleda, čvrsto držite – ako nešto što vama odgovara nije po zakonu, tim gore po zakon! 

Nišlije su na izborima 2. juna glasale za stabilnost, investicije i nova radna mesta, a to vaš izborni inženjering nikako ne može da promeni. A izborna volja građana se mora poštovati jer, kako je to rečeno u jednoj latinskoj sentenci – Glas naroda je glas Boga - stoji u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)