STEFANOVIĆ NA "METI" LAŽNIH OPTUŽBI: Kako opozicioni mediji diskredituju pravosuđe u Srbiji

Novosti online

09. 05. 2024. u 22:07

U OPOZICIONIM medijima N1, Nova S i sličnima svakodnevni su napadi na glavnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenada Stefanovića.

СТЕФАНОВИЋ НА МЕТИ ЛАЖНИХ ОПТУЖБИ: Како опозициони медији дискредитују правосуђе у Србији

Foto N. Skenderija

Bojana Savović i Jasmina Paunović, tužiteljke koje su pokrenule lažne optužbe protiv Stefanovića, ispostavilo se da s u širem planu povezane sa dezinformacijama koje podržavaju određeni mediji. Tvrdnje da su njihove promene na radnom mestu rezultat pritiska dodatno su obesmišljene kada se saznalo da su one zapravo politički angažovane i to od strane stranih ambasada, što ne samo da je u suprotnosti sa njihovim profesionalnim dužnostima, nego dovodi u sumnju suverenitet srpskog tužilaštva.

Sličan obrazac ponašanja primećen je i kod inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, koji su optužili Stefanovića za progon, nakon što je pokrenuta istraga protiv njihovih podređenih Isakova, Vesovića i Kneževića zbog teških telesnih povreda. Njihova odbrana se zasniva na tvrdnji da ih tužilac progoni jer su učetvovali u otkrivanju afere „Jovanjica“.

Nakon pokretanja istrage protiv njih, optužbe su odmah preuveličane u medijima, sugerišući obrazac u kojem pojedini mediji koriste svaku priliku da okrive državne organe za navodni progon, jer su oni „samo radili svoj posao“.

Advokat Borivoje Borović, braneći Kostu Kecmanovića, takođe je lažno optužio Stefanovića za pritisak na porodicu optuženog. Ove optužbe, koje nisu podržane dokazima, predstavljaju očigledan pokušaj manipulacije javnim mnjenjem.

Na kraju, i Ivan Vujović, osumnjičen za više teških krivičnih dela, uključujući ubistvo, izjavio je da se nalazi u zatvoru samo zbog „hajke“ koju vodi Stefanović. Ovakve optužbe su prilično ironične s obzirom na težinu dela za koja se Vujović tereti.

Uprkos očiglednom obrascu medijskih pritisaka i pokušajima mešanja stranih ambasada u rad srpskog tužilaštva, institucija se odupire ovim uticajima. Ovi natpisi, koji cirkulišu u medijima, služe prvenstveno kao sredstvo za diskreditaciju ne samo tužioca Nenada Stefanovića već i cele pravosudne institucije, piše Novi Vesnik.

Cilj ove medijske strategije je da oslabi državne strukture i destabilizuje društveni poredak, što ukazuje na pokušaj stvaranja nepoverenja u pravosudni sistem, a takvim poljuljanim sistemom je najlakše manipulisati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)