"ZA KURTIJA NEMA NIKAKVIH SANKCIJA": Vučić jasan - Ovo je 11 godina laži i sramote EU i SAD

Novosti online

19. 04. 2024. u 19:08

ALEKSANDAR Vučić, predsednik Srbije je tokom gostovanja na TV Pink istakao da je danas 11. godišnjica Briselskog sporazuma, i dodaje da je mislio da je to težak kompromis.

ЗА КУРТИЈА НЕМА НИКАКВИХ САНКЦИЈА: Вучић јасан - Ово је 11 година лажи и срамоте ЕУ и САД

Foto: AP Photo/Visar Kryeziu/D. Milovanović/Jutjub/Around The World 4K

- Učestvovao sam sa Dačićem, koji je to potpisao, i trpeo sam najteže napade na KiM. Mi smo uradili najbolje za zemlju u tom trenutku. To je bio jedini način da ne budemo brutalno kažnjeni. Kada to imate u vidu, jasno vam je da smo dobro izdržali sve ovo vreme da ne priznamo nezavisnost Kosova, da i dalje postojimo kao narod, a da sebe nismo ugrozili ratovima i sankcijama - dodaje on.

Predsednik kaže da je ovo 11. godina laži i sramote EU i SAD.

- Zamislite Kurtija sada zovu na 75. godina Saveta Evrope, da on priča o ljudskim pravima. I nemam problem da pričam o tome uopšte. Znate li koliko će puta da se ovo u budućnosti pušta slobodarskim narodima. Ovo što vam kažem desiće se. U udžbenicima će se proučavati kako smo se suprotstavljali onima koji su mislili da su zamena za Boga - rekao je Vučić.

On kaže da su juče Stejt dipartment, EU i mnogi drugi rekli da Srbija nema pravo da zadržava autobuse na granici.

- Nije bilo zadržavanja autobusa. Privedena su dvojica ili trojica Albanaca, i jedan Srbin iz KP. Jedan od njih je bio u UČK, osumnjičen za zločine nad Srbima. Za ovog Srbina bolje da ništa ne govorim. I pušteni su u roku od 24 sata. Niko nije prebijen, maltretiran... I svi drže vakelu i predavanje kako šta treba da izgleda. A ja pitam kako se nisu izjasnili zato što je Stefanović u Zubinom Potoku izubijan od batina. Obrenovića držali 7 ili 8 meseci u zatvoru, ubili su Boga u njemu! Reč nisu rekli mesecima - ističe predsednik.

I onda nam kažu nije ovo protiv Srba, ističe on, i dodaje da za Kurtija nema nikakvih sankcija.

- Pričaju nam nemojte o 1999, a tri dana kasnije saznamo da oni nas hoće da vrate u 1995. I neće oni da se vraćaju u prošlost, a mi moramo biti orijentisani ka budućnosti. To je neverovatan bezobrazluk, fascinantno licemerje. Sa time se nijedna zemlja nije suočila - rekao je Vučić.

Dodaje da zapadni lideri ne znaju da vode svoj brod, što se vidi u Ukrajini, ali da ne vole da vide male brodove koji plove svojim putem.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić