ŠTA JE U POZADINI NAPADA NA STEFANOVIĆA? "Čovek iz senke" se sveti nekadašnjem saradniku

Novosti online

19. 03. 2024. u 15:11

JEDNOSTRANO izvedeno zapažanje Evropskog udruženja tužilaca (MEDEL), u kojem se primećuje navodno zastrašivanje onih koji otvoreno izražavaju kritičke stavove o srpskom pravosuđu, zapravo je još jedan od pokušaja “čoveka iz senke” da se sveti nekadašnjem saradniku.

ШТА ЈЕ У ПОЗАДИНИ НАПАДА НА СТЕФАНОВИЋА? Човек из сенке се свети некадашњем сараднику

Foto: N. Skenderija

Javni tužilac Vrhovnog javnog tužilaca i jedan od osnivača Udruženja tužilaca Srbije (UTS) Goran Ilić idejni je tvorac tzv. Laura koje se navodno bore za samostalnost u postupanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu (VJT), kao i teze o navodnim Gongo udruženjima u pravosuđu.

Sve što radi Ilić je zapravo lična, ne samo ambicija, već pre svega osveta glavnom javnom tužioci VJT u Beogradu Nenadu Stefanoviću, koji je 2018. godine, zbog neslaganja sa Ilićevom diktaturom u UTS napustio ovo udruženje i osnovao svoje – Udruženje sudija i tužilaca Srbije.

Tzv. Laure, odnosno tužiteljke Bojana Savović, Jasmina Paunović i Milena Božović, koje u svojim medijskim istupima govore sve najgore o svom šefu Stefanoviću, zapravo su samo sredstvo kojim "čovek iz senke" - Ilić ispunjava svoje prljave ciljeve.

U nemogućnosti da preboli što ga je Stefanović ostavio, Ilić već šest godina smišlja razne "afere" kako bi diskreditovao jednog od nekada najbližih saradnika, koji je, sa druge strane, vrednim radom u tužilačkoj organizaciji i otvorenim istupima u javnosti kritikovao mane pravosuđa, ali istovremeno ukazivao na njegove dobre crte.

Iliću i svim njegovim pulenima najteže je, razume se, palo to što je u decembru 2021. godine Stefanović odlukom Državnog veća tužilaca (posle ustavnih izmena zove se Visoki savet tužilaca) izabran za šefa VJT u Beogradu, najvećeg i najvažnijeg tužilaštva u Republici Srbiji.

Stefanović se bukvalno od prvog dana stupanja na funkciju 1. januara 2022. godine suočava sa sabotažama u radu, nepoštovanjem radne discipline i Pravilnika o upravi u javnim tužilaštvima od strane pojedinih javnih tužilaca, koji sebe u javnosti predstavljaju kao žrtve, a sve po nalogu i uz zaštitu Ilića, koji se vešto skriva iza tzv. teze o samostalnosti tužilaca.

I pored svih navedenih pokušaja diskreditacije u javnosti, neretko i putem dostavljanja poluinformacija opozicionim političarima, Više javno tužilaštvo u Beogradu je najefikasnije tužilaštvo u Republici Srbiji, o čemu svedoče izuzetni rezultati rada ovog tužilaštva u poslednje dve godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!