VUČIĆ OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA U UKRAJINI: Pritsici na Srbiju će rasti

Novosti online

02. 03. 2024. u 10:14

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić kaže danas se od Srbija sa mnogo više želje traži priznanj tzv. Kosova i odricanje od Srpske.

ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА СЕ ДЕШАВА У УКРАЈИНИ: Притсици на Србију ће расти

Foto: Tanjug/Zoran Žestić/Profimedia/Ilustracija

- Stvari u Ukrajini ne idu onako lako kako su mnogi na Zapadu mislili u njihovu korist, naprotiv - stvari su se značajno promenile i Rusi na frontu imaju inicijativu. Kakve to veze ima sa Kosovom? Želeli mi ili ne - a svakako mi to ne bismo želeli, postoji opasnost i ona se već događala u prošlosti, i verovatno bih u da sam na Putinovom mestu, a da je to u interesu zaštite svoje zemlje uvek mogao da se pozivan na presedan Kosova, kao što su to nekoliko puta ranije i činili - "Ako ste vi mogli da imate Kosovo, mi možemo da imamo neke druge teritorije". Čak mnogo čistije urađeno sa održanim referendima... To znaju na Zapadu i zato je važno da se pokrije ova tema Kosova što je moguće pre. Zato će pritisci na Srbiju rasti, pritisci na Kurtija de fakto neće postojati - oni postoje samo u onoj meri koliko im je potrebno da Kurti ne dovede do te situacije da Srbija mora da interveniše - što ne želi ni Zapad niti bilo ko drugi, jer bi to doveli do mnogo većih sukoba, što ne želi niko, ne želimo ni mi - rekao je Vučić.

Foto: Novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (51)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)