KURTI I OSMANI UDALJAVAJU SVE STRANE: Grenel o napadima lažne države na Lajčaka

Милица Шкорић
Milica Škorić

15. 02. 2024. u 09:28

BIVŠI američki izaslanik za Zapadni Balkan Ričard Grenel nazvao je „napadom“ izjave zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Besnika Bisljimija o sastanku specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka sa predstavnicima Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacije Srba sa KiM.

КУРТИ И ОСМАНИ УДАЉАВАЈУ СВЕ СТРАНЕ: Гренел о нападима лажне државе на Лајчака

Foto: EPA

- Jao. Čovek Aljbina Kurtija, Besnik Bisljimi, sada napada Lajčaka. Kurti i Osmani udaljavaju sve strane - napisao je Grenel na svom nalogu na mreži Iks.

Prethodno je Bisljimi kritikovao Lajčaka jer u svojoj objavi o sastanku sa predstavnicima Nacionalnog konventa EU (NKEU) nije spomenuo da se radi o NKEU iz Srbije, tvrdeći da to pokazuje da Lajčakov pristup prema stranama u procesu normalizacije odnosa „nije fer i neutralan“.

Bisljimi je to napisao na platformi Iks, nakon što je Lajčak na svom nalogu na istoj društvenoj mreži saopštio da je imao vrlo koristan sastanak sa predstavicima NKEU u Briselu za koji je rekao da je uvek od pomoći „čuti glasove sa terena“, i uz to objavio fotografiju sa sastanka.

Koordinator Nacionalnog konventa za Poglavlje 35 Dragiša Mijačić u utorak je saopštio da su članovi Radne grupe Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 35 i delegacija Srba sa Kosova i Metohije boravili u Briselu, kako bi zvaničnike EU upoznali sa izazovima sa kojima se susreće srpska zajednica u pokrajini.

On je naveo u objavi na platformi Iks, da je delegacija u Briselu razgovarala sa specijalnim izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, poslanicima Evropskog parlamenta, predstavnicima Evropske komisije i zemalja članica, kao i sa drugim zvaničnicima.

BONUS VIDEO: I ONOG KURTIJA DA UHAPSITE - Građanin u Nišu imao poruku za predsednika Vučića

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!