RUSKI EKSPERT KOROTČENKO U UDARNOM TERMINU: Veoma važno da podržimo naše srpske saveznike - To je predsednik Vučić

Novosti onlajn

05. 12. 2023. u 12:01

RUSKI novinar i vojni ekspert, glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana Igor Jurijevič Korotčenko, u udarnom terminu na kanalu Rusija 1, u emisiji "60 minuta" koja je emitovana 4. 12. dotakao se teme Kosova, komentarišući prilog na kojem je prikazan šef Pentagona Lojd Ostin, koji govori o "nepovredivosti državnih granica". On je, takođe, ukazao podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

РУСКИ ЕКСПЕРТ КОРОТЧЕНКО У УДАРНОМ ТЕРМИНУ: Веома важно да подржимо наше српске савезнике - То је председник Вучић

Foto: Printskrin

- I najvažnije je da je Lojd Ostin istakao nepovredivost državnih granica, ja onda odmah pitam a šta je bilo sa Jugoslavijom. Obrazovanje nezavisne enklave Kosovo, a to je nedeljivi deo Srbije u tom vidu kako ona danas izgleda. Tako da mislim da je njegova pozicija veoma dvolična. Takođe mislim da još jednom moram da pomenem pošto se u Srbiji pripremaju parlamentarni izbori da je za nas veoma važno da podržimo naše srpske saveznike. To je i predsednik Vučić, to je i rukovodilac srpske specijalne službe BIA Aleksandar Vulin koji je podvrgnut velikom pritisku, protiv njega su uvedene sankcije, trude se da ga nateraju da ostavi mesto direktora, mada to se već dogodilo, on je podneo ostavku na mesto rukovodioca te srpske specijalne službe. Zato ja mislim da mi naše partnere treba da podržimo i politički i ekonomski, naravno razumevajuću da bojno polje danas to nije samo Ukrajina ili Bliski istok već je to naravno i Balkan, a ključna tačka je naravno Srbija koja je naš saveznik, partner, prijatelj i mi zajedno sa njima treba da odolimo zapadnoj hegemoniji - rekao je Korotčenko.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Bogata biografija

Igor Jurijevič Korotčenko je ruski novinar i vojni ekspert, glavni urednik časopisa Nacionalna odbrana; osnivač i direktor Centra za analizu Global Arms Trade LLC; član Javnog saveta pri Ministarstvu odbrane Rusije od 8. februara 2012. godine, rezervni pukovnik.

Predsednik je Javnog saveta pri Ministarstvu odbrane Rusije (8. februar 2012 - 24. april 2013), u periodu od 2003. do 2010. bio je glavni urednik nedeljnika Vojnoindustrijski kurir.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)