MINISTAR MALI O ĐILASOVIM "OBEĆANJIMA": Neke greške ne smemo sebi opet dopustiti

Novosti online

29. 10. 2023. u 14:11

MINISTAR finansija, Siniša Mali poručio je neke greške sebi ne smemo ponovo dopustiti, te daj je poslednji put kada je Dragan Đilas obećavao nešto građanima Srbije, ogromna količina novca završila upravo u Đilasovom džepu, na štetu našeg stanovništva.

МИНИСТАР МАЛИ О ЂИЛАСОВИМ ОБЕЋАЊИМА: Неке грешке не смемо себи опет допустити

Foto: Instagram/ mali_sinisa

Mali je u svom odgovoru na navode Đilasa, istakao kako je danas stanje u Srbiji neuporedivo bolje, nego za vreme 2012. i da brojke to jasno i nedvosmisleno dokazuju.

"Eh, da niste... Kada je poslednji put Dragan Đilas "garantovao" nešto građanima Srbije, dok se na njegove račune slivalo 619 miliona evra, iza leđa je Beograđanima naplatio oko 4 milijarde dinara skuplje vrtiće. Ne znam da li u istoriji političke teorije postoji mizernija referenca jednog političara od ove. Naplaćivati skuplje vrtiće za decu... Da niste ovu zemlju pre 2012. doveli do ruba bankrota, nikakve mere za oporavak Srbije tokom protekle decenije ne bi bile potrebne. Da niste politički izolovali našu Srbiju na samom početku 21. veka kada su evropske zemlje živele ekonomski procvat, mi ne bismo u protekloj deceniji morali da krvavo radimo da opet dovedemo investitore u Srbiju, da opet oživimo privredu na aparatima, da opet pružimo našim građanima nadu da se u Srbiji može bolje živeti. Da niste... Ali, jeste. E pa, danas, 2023. godine, isplatili smo 35 miliona evra koje ste ukrali roditeljima iz Beograda, privukli smo 4,5 milijardi evra stranih direktnih investicija, otvorili smo pola miliona novih radnih mesta, podigli prosek plata na 840 evra, imamo stabilan kurs dinara, stabilne javne finansije, vodimo odgovornu ekonomsku politiku i brinemo o našim penzionerima. Želimo im lepu, sigurnu, zdravu i srećnu starost, ne obećavamo mrtvima isplatu penzija... Zaista je malo neprijatno što moram Draganu Đilasu ovako osetljivu stvar da objašnjavam, ali naš pravni sistem nema mogućnost da isplaćuje naslednicima penzije, koje su lično pravo korisnika. Ti ljudi nisu možda dočekali da vide da bi u Srbiji konačno imao ko o njima da brine, ali zato svi drugi penzioneri to danas znaju. Znam, znam, kada je to "inženjerski mozak" mario za prava i zakone, pa da to i sad očekujemo. Ipak, neke greške ne smemo sebi opet dopustiti. Eh, da ih nismo dopustili i pre te 2012. godine. Ne bismo danas slušali "onostrana" obećanja, sramota je" istakao je Mali.

BONUS VIDEO: OVAKO ŠOLAKOVI MEDIJI VELIČAJU VJOSU OSMANI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (47)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)