PRIŠTINA NE ŽELI IZBORE NA SEVERU KIM: Petar Petković o ponašanju Kurtijeve administracije

D. Z.

14. 10. 2023. u 12:00

STAV Prištine da lokalni izbori u četiri opštine na severu KiM mogu da se održe samo na osnovu nekakvog administrativnog upustva, pokazuje da Aljbin Kurti zapravo te izbore ne želi da sprovede i da traži sve moguće načine da ih izbegne i odloži jer zna da bi Srbi na njima stali na kraj njegovim gaulajterima.

ПРИШТИНА НЕ ЖЕЛИ ИЗБОРЕ НА СЕВЕРУ КИМ: Петар Петковић о понашању Куртијеве администрације

foto Kancelarija za KiM

Ovako je danas u saopštenju za javnost regaovao direktor Kanclearije za KOsovo i Meothiju dr Petar Petković povodom stava Prištine da se izbori na severu Kosova i Meothije mogu doržati smao na osnovu takozvanog administrativnog uputstva koje prem Petkovićevim rečima nije ništa drugo do način na koji Kurti želi po svaku cenu da zadrži lažne gradonačelnike i njihove odbornike koji su okupirali sever.

- Kurtijevi gaulajteri koji su osvojili 3,5 odsto albanskih glasova na kontejner-izborima na severu, nikoga ne predstavljaju i zato nemaju nikakav legitimitet.Teror koji je Kurti do neizdržljivosti pojačao, posebno nakon tih nelegitimnih izbora, ima za cilj etničko čišćenje srpskog naroda naročito sa severa KiM. Usled nezapamćenog pritiska i nasilja tzv. Kosovske policije prema Srbima, jedino rešenje za momentalnu deeskalaciju jeste održavanje izbora na severu, kao i povlačenje Kurtijeve specijalne policije – naveo je u saopštenju za javnost direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

On je dodai da umesto da se organizuju izbori na kojima bi učestvovali Srbi, Kurti je svojim administrativnim uputstvom namerno zakomplikovao situaciju, uvodeći besmislenu proceduru koja podrazumeva nekakvu peticiju, zatim referendumsko izjašnjavanje, pa tek na kraju održavanje izbora i sve to sa dugim vremenskim rokovima.

-Time je Kurti najdirektnije slagao predstavnike EU i SAD, s obzirom na to da je javno obećao da će organizovati izbore.To ne čudi jer su svi mogli da vide da Kurti nije nikakav mirotvorac, već balkanski piroman, koji izbore na severu ne želi i koji je lično naredio svojim lažnim gradonačelnicima da ne smeju da podnesu ostavke - naveo je u saopštenju za javnost direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (19)

EGZOTIČNA PONUDA NA AFRIČKOM MEDITERANU: Ovo ne smete propustiti - cene nikad niže!