EULEKS NEMO POSMATRAO UPAD ROSU U BOLNICU: Kancelarija za KiM otkrila šta se jutros desilo na severu pokrajine

Novosti online

29. 09. 2023. u 09:13

U KBC u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros je došlo do nasilnog upada od strane ROSU, povodom čega se oglasila i Kancelarija za Kosovo i Metohiju:

ЕУЛЕКС НЕМО ПОСМАТРАО УПАД РОСУ У БОЛНИЦУ: Канцеларија за КиМ открила шта се јутрос десило на северу покрајине

Foto: Novosti

 

Foto: Novosti

"Jutros je na severu Kosova i Metohije nastavljena brutalna i prekomerna demonstracija sile od strane Kurtija i njegovih specijalaca koji su do zuba naoružani nasilno upali u Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica, ali i u još nekoliko privatnih objekata na severu.

Oni su u naletu terora polomili vrata na ulazu u KBC, pretresali pojedine prostorije i do zuba naoružani marširali kroz ovu centralnu srpsku zdravstvenu ustanovu na KiM, iako im je rukovodstvo prenelo da nema potrebe za demonstracijom sile i da mogu da pogledaju šta ih zanima.

U ovoj akciji učestvovalo je oko 15 oklopnih vozila ROSU, a celu akciju sa strane su bez reakcije posmatrali pripadnici Euleksa.

Ova akcija izazvala je dodatni šok i strah kako pacijenata, tako i zaposlenih, a Kurtijevi policajci izabrali su za svoju demonstraciju sile i patroliranje oklopnih vozila namerno vreme kada zaposleni odlaze na posao, a deca idu u škole i vrtiće kako bi dodatno uneli nemir u srpsku zajednicu. 

U posebno teškom stanju šoka nalazi se 100 najtežih bolesnika sa internog odeljenja KBC koji su svedočili ovoj brutalnoj i nenajavljenoj akciji, kao i deca srednje medicinske škole koja u ovo vreme dolaze na praksu u bolnicu. 

Jasno je da Kurti sa svojom policijom koristi događaje od nedelje iz Banjske kao izgovor za nastavak terora na severu KiM, a ova akcija izvedena je s jasnim ciljem da na severu Kosova i Metohije nema mira, niti da srpska zajednica može da živi normalno, leči se bez straha od upada naoružanih falangi, vodi decu u vrtiće i škole."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (13)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024