POSEBAN SUSRET VUČIĆA I ORBANA: Predsednik Srbije se sastao sa mađarskim premijerom - "Hvala Vam na velikoj časti" (FOTO)

Novosti online

20. 08. 2023. u 09:30

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

ПОСЕБАН СУСРЕТ ВУЧИЋА И ОРБАНА: Председник Србије се састао са мађарским премијером - Хвала Вам на великој части (ФОТО)

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić i Orban sastali su se u Karmelićanskom manastiru u Budimpešti, rezidenciji premijera Mađarske.

- Svaki susret sa prijateljem Viktorom Orbanom je izuzetan, ali ovaj današnji ima i posebnu simboliku - piše na zvaničnom Instagram nalogu predsednika Srbije.

Vučić podseća da je danas veliki mađarski praznik, Sveti Ištvan, čiji su život, poreklo i istorijska uloga u teškim vremenima vladavine, trajno obeležili ove prostore i postavili temelje mađarske suverenosti, kao i regionalnih prilika.

- Zato je današnji susret poseban. Hvala Vam, dragi prijatelju Viktore Orbanu, na ovoj velikoj časti i od srca čestitam Vama i bratskom narodu Mađarske ovaj veliki praznik - piše na zvaničnom instagram nalogu predsednika Vučića.

U popodnevnim satima predsednik Vučić će se sastati sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, a razgovaraće i sa srpskim atletičarima koji učestvuju na Svetskom prvenstvu u atletici, koje se održava u Budimpešti.

U večernjim satima, sa premijerom Mađarske i ostalim svetskim liderima pratiće ovo sportsko takmičenje, a nakon toga prisustvovaće prijemu povodom 20. avgusta - Dana državnosti Mađarske.

BONUS VIDEO: VUČIĆ - Neću da razgovaram sa Kurtijem

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (108)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)