SRPSKA LISTA O HAPŠENJU NENADA ORLOVIĆA: Uhapšen još jedan časni Srbin, plan Kurtija da pola Srba uhapsi, a pola protera

D. Z.

23. 06. 2023. u 13:33

JOŠ jedan časni Srbin Nenad Orlović je otet danas na radnom mestu u Kosovskoj Mitrovici od strane Kurtijevog režima, svega nekoliko sati nakon razgovora visokog predstavnika Evropske unije sa Kurtijem u Briselu. Neosnovana i arbitrarna hapšenja se koriste kao metod progona svega srpskog sa Kosova i Metohije, pred očima čitave međunarodne zajednice koja je svojim ćutanjem dala prostor Kurtiju da se obračuna sa Srbima.

СРПСКА ЛИСТА О ХАПШЕЊУ НЕНАДА ОРЛОВИЋА: Ухапшен још један часни Србин, план Куртија да пола Срба ухапси, а пола протера

Foto: Printskrin/Kosovo onlajn

Ovo je danas povodom hapšenja Nenada Orlovića (35) iz Kosovske Mitrovice saopštila Srpska lista koji je jutros oko 10.00 sati uhapšen ispred svog radnog mesta.

Iz Srpske liste ističu da je Nenad koji je porodičan čovek, otac četvoro dece honorarno radio u auto perionici, da bi ostao na svom Kosovu i Metohiji i othranio svoju decu.

Njegovim hapšenje nastavlja se, kako dodaju iz Srpske liste Kurtijev plan po kome pola Srba treba proterati a pola uhapsiti.

- Imajući u vidu nameru da se neosnovanim hapšenjima zastraše Srbi na Kosovu i Metohiji, posebno na severu, zahtevamo da Euleks i KFOR najhitnije rasporede svoje snage i garantuju mir i bezbednost svim građanima, i na taj način spreče Kurtija da izazove haos i odvede čitav Balkan u sukobe. Njihova je dužnost i obaveza da zaštite građane bez obzira na nacionalnost jer je institucionalno nasilje koje Kurti sprovodi neizdrživo -navodi se u saopštenju za javnost Srpske liste.

Podsetimo, pripadnici tzv. kosovske specijalne policije Rosu sa dugim cevima uz brutalnu upotrebu sile uhapsili su jutrosu Nenada Orlovića(1988 ) iz Kosovske Mitrovice. Nenad je otac četvoro dece, radnik Graske čistoće koji je privatno radio u auto perionici uhapšen je ispred radnog mesta u blizini autobuske stanice.

Kako su snimile sigurnosne kamere, Nenada koji je bio bez majice, opkolili su pripadnici Rosu sa četiri džipa i sa dugim cevima uprtim u njega oborili ga na zemlju a potom uvukli u vozilo. Inače iz kosovske policije istakli su da je hapšenje Orlovića izvedeno „zbog napada na snage KFOR-a 29 maja“, a Orlović je osmi Srbin koji je uhapšen od strane Kurtijevog režima od početka najnovije krize na severu Kosova i Metohije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (35)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)