SKANDAL! KURTI DONEO NOVU ODLUKU Vučić: Želi da otvori most na Ibru u Kosovskoj Mitrovici da bi proterao Srbe

Novosti online

28. 04. 2023. u 12:45

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije u lakoj situaciji i da je danas okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku da se otvori most na Ibru između južne i severne Kosovske Mitrovice samo sa jednim ciljem - da proteraju Srbe sa KiM.

СКАНДАЛ! КУРТИ ДОНЕО НОВУ ОДЛУКУ Вучић: Жели да отвори мост на Ибру у Косовској Митровици да би протерао Србе

Foto: Tanjug

"Da znate i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albanci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprostavljao", rekao je Vučić obraćajući se građanima tokom posete Sokobanji.

- Zašto to ovaj čovek radi - zato što će da priča, pa mi ne želimo geto, nego otvorene gradove, što će lako da mu prolazi kod ovih sa Zapada, a u stvari jedino što želi je da protera Srbe sa severa KiM, ništa više i ništa drugo. I po svaku cenu žele sukobe, rekao je predsednik.

-Učinićemo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir i daćemo sve od sebe da čuvamo mir da nikada više nijedna majka ne razmišlja koga će da šalje u rat. Ali im takođe poručujemo i pre tog 2. maja i Brisela, a to će se nastaviti i posle toga - nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim nakanama da proterate ili uništite Srbe u bilo kojem delu KiM, u tom slučaju znaćemo šta ćemo, poručio je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (149)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona