ZAHAROVA O "IZBORIMA" NA KIM: Srbi pokazali istinsko nacionalno dostojanstvo

Novosti onlajn

27. 04. 2023. u 13:30

PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da su Srbi sa Kosova, odbijajući da učestvuju u izbornoj farsi, pokazali istinsko nacionalno dostojanstvo i jedinstvo.

ЗАХАРОВА О ИЗБОРИМА НА КИМ: Срби показали истинско национално достојанство

Foto: Novosti

- Srbi nisu izašli na izbore u četiri opštine na severu Kosova, nisu učestvovali u toj parodiji, a mala izlaznost od 3,5 odsto kosovskih Albanaca pokazuje odsustvo elementarnih uslova za iznošenje izborne volje, ali to nije sprečilo Prištinu, i pri tome ne skrivam cinizam, da nazovu izbore uspešnim i da proglase pobednike. Eto tako izgleda premoć zakona, naravno pod navodnicima, na zapadni, u ovom slučaju na kosovski način - rekla je ona.

Kako je dodala, reč je o provokacionoj zameni opšteprihvaćenih izbornih procedura i sramotnoj imitaciji koja potpuno zadovoljava zapadne sponzore Prištine, a cilj je da se Srbima konačno, kroz teror, progon, oduzme pravo glasa.

- U Prištini se hvale time što ne ispunjavaju svoje obaveze iz Briselskog sporazuma, prete da neće biti formirana ZSO, povećavaju prisustvo specijalne policije u nealbanskim sredinama, zastrašuju građane. Emisari iz Vašingtona i Brisela su se dugo dodvoravali Prištini, ćutali na ono što se dešava u odnosu prema Srbima. Da li se to može nazvati normalizacijom situacije, prevazilaženjem problema, približavanjem stavova? Ne, sasvim je obrnuto - istakla je Zaharova.

I sve to gura Kosovo sve više u krizu, istakla je ona i dodala da su Srbi, koji nisu želeli da učestvuju u izbornoj farsi, pokazali istinsko nacionalno dostojanstvo, jedinstvo i spremnost da ostanu rame uz rame s Beogradom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)