HAŠIM Tači, nekadašnji vođa tzv. OVK i bivši premijer i predsednik organa u Prištini, nakon skoro tročasovnog izlaganja svog branioca Grega Kihoa, obratio se kratko sudskom Veću Specijalnog suda Kosova u Hagu. On je kazao da su mu načela istine i pravde veoma važna i da oseća tugu i bol zbog svih žrtava rata.

Bratee

04.04.2023. 14:05

Koje sramno i jadno obraćanje ovog pomenutog zlikovca...Dali on moze uopste da spava a da ga ne progone poklani nevini SRBI bez organa unakazeni..a on sa punim dzepovima para...tj..koferima..dali ovo negdje ima jos u SVIJETI !!!! I ZASTO su nase ŽRTVE toliko bezvrijedne za ceo nepravoslavni svijet...šta se to desava sa nama !!!

Jovan

04.04.2023. 14:13

Šta i očekivati od smrada, šiptarskog ubicu. Ništa pametno, jer je on polupismena protuva. A i ovi što su tamo, isti. A tek šta ih je na Kosovu.

Carica Sveta

04.04.2023. 14:37

Zemljo, otvori se. Otvori se. Ovo toliko vređa inteligenciju, jer je bestidno prema žrtvama sukoba na KiM. Kako onim 1998 i 1999, tako i postradalima u pogromu 2004. Politički direktor, Hašim Tači. OVK nije bila politička, već razbojnička organizacija. Pa tako bi i Osama Bin Laden mogao da bude politički direktor Al Kaide, i NDrrangenta bi imala svog političkog direktora. Koji to politički direktori formiraju logore. Hapse, muče, zlostavljaju ljude. Trguju organima. UNMIK ima svedočenja o toj trgovini preko Albanije. Koja je to politika. Da osnujemo evroosku i svetsku akademiju pa da svi dobiju licencu da se zločinom bave kao političkom disciplinom. Preko 140 logora, na tako malom prostoru, sa jasno podeljenim nadležnostima , teritorijalnim celinama. Kao kancer usred Evrope. Na pragu 21 veka. Žrtve i svedoke više niko neće ućutkivati. I držati taj crni oblak iznad njih, njihovog prava da govore, da jauknu ako treba do Neba. Njihov glas će se čuti, njihova istina i pravo na dostojanstvo smrti, baš kao i života. Pravo na pravdu. Ja ne volim nijednog političara devedesetih niti dvehiljaditih i u te periode se vraćam samo zbog žrtava. Lično, niti sam političarka, niti sam stranačka ličnost. I vrlo sam 21 vek u sagledavanju stvari. Vraćam se povremeno isključivo zbog žrtava, kako bi one dobile pravdu. I dobiće je.

Kole

04.04.2023. 15:16

Vi novinari ko da ste deca! Ma jok, će da kaže da je klao decu i vadio organe! Da je silovao i ubijao nedužne. Trebalo je da ga ubijemo još pre 25 godina! Sad je kasno...

Ene Sad

04.04.2023. 16:02

Kao što je sve pripremljeno tako je i ovo sudjenje, ovaj govor, ponašanje... Pripremljeno fo detalja. Ostaje samo nada da će Srbi uspeti da se dignu kao narod i preuzmu stvari u svoje ruke, kao šzo su nekada činili. Koji bre Tači. On je sitan!!! Gde će se sakriti? U zatvor?

Ivan Zgrozeni

04.04.2023. 16:43

Adem Demaci je vec svedocio. Lazno je optuzio Kaplana Burovica te je ovaj bio osudjen na dve godine zatvora pa nakon toga pobegao u Albaniju gde je postao vodeci balkanolog i albanolog, akademik. Dovodi u pitanje izvestaj Dika Martija i trazi istragu istrage. Istragu Dika Martija je trazila i prihvatila EU. Sta li je studirao u Svajcarskoj kad je postao tako pametan?