ALBANCI MOG MILJANA JOŠ DRŽE ZATOČENOG: Katarina Adžić iz Kosovske Mitrovice, za "Novosti", o pozadini hapšenja supruga

Dragana ZEČEVIĆ

26. 02. 2023. u 07:19

MOJ suprug već treći mesec čami u zatvoru ni kriv ni dužan. Nažalost, o njemu se najmanje govori, jer sa dvoje male dece od dve i po i bebom od godinu i po nisam u stanju da se obraćam javnosti, niti da se borim protiv nepravde koja mu je naneta.

АЛБАНЦИ МОГ МИЉАНА ЈОШ ДРЖЕ ЗАТОЧЕНОГ: Катарина Аџић из Косовске Митровице, за Новости, о позадини хапшења супруга

Foto: Privatna arhiva

Miljan Adžić (30), zdravstveni radnik iz Kosovske Mitrovice koji je uhapšen 9. decembra prošle godine na administrativnom prelazu Jarinje pod sumnjom da je učestvovao u napadu na službeno lice, ispričala njegova supruga Katarina (24). Priča kako su se toga dana vraćali iz centralne Srbije sa dvoipogodišnjim sinom, i dodaje da ništa nije ukazivalo na to da će njen suprug biti uhapšen, jer su prethodno bez problema prešli administrativni prelaz.

- Međutim, u povratku su nas zadržali bez objašnjenja, a policajac koji je uhapsio mog supruga kazao nam je da nije trebalo da Srbi izlaze iz kosovskih institucija. Potom su nas sa malim detetom zadržali oko dva i po sata očito ne znajući šta da stave mom suprugu na teret. Jednostavno, kao da su se premišljali hoće li da ga uhapse i da li je on baš ta osoba koju treba privesti - dodaje Katarina Adžić, zabrinuta, jer zbog porodične situacije nije u mogućnosti da odlazi u posete suprugu.

Dodaje i da, nažalost, ni njegovi roditelji zbog bolesti nisu u mogućnosti da ga posećuju u zatvoru.

- I otac i majka su mu teško bolesni i bukvalno ne izlaze iz kuće, a sada ih je njegovo hapšenje bukvalno dotuklo. Osim što brinem zbog njih, teško mi je i zbog dece kojoj nedostaje otac - priča kroz suze ova mlada majka. Napominje da se njen suprug kao zdravstveni radnik među prvima prijavio za odlazak u kovid-bolnicu u Batajnici, da je veliki humanista koji pomaže svakom kome zatreba i da je svima jasno da Miljan nikoga ne bi napao, kamoli službeno lice, zbog čega je osumnjičen i uhapšen. Razlog za to su zapravo barikade na kojima je bio kao i većina žitelja severa Kosova i Metohije.

- Činjenica je da je moj suprug bio na barikadama jer je kao i naši sugrađani želeo da skrene pažnju na položaj svog naroda. Činjenica je i da niko, pa ni on, nije napadao bilo koje službeno lice, ponajmanje pripadnike kosovske policije, mada su upadali na sever Kosova i Metohije sa dugim cevima i kidisali na Srbe. To je jasno i kosovskim vlastima, ali i međunarodnoj zajednici.

Katarina Adžić konstatuje da je Prištini jedino bitno da se Srbi optuže makar i za nepostojeća krivična dela i da se prikažu kao nasilnici i kriminalci. Ona se, ipak, nada da će pripadnici međunarodne zajednice razmotriti slučaj njenog supruga koji je, kao i mnogi drugi Srbi, zadržan u pritvoru bez ikakvih dokaza za delo koje mu se pripisuje.

BEZ SASLUŠANjA I SVEDOKA

- PRVIH sedam dana nismo uopšte znali šta se događa sa Miljanom, jer su ga posle hapšenja na Jarinju prvo odveli u regionalnu stanicu kosovske policije u južni deo Mitrovice, a potom u Prištinu. Tamo je par dana proveo u pritvoru, a posle toga je upućen u zatvor visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva. Ti dani su nam bili najteži - ističe Katarina.

Adžićev advokat Miloš Delević opominje da tužilaštvo i dalje nije saslušalo nijednog svedoka, niti predstavilo ijedan dokaz protiv Miljana, zbog čega očekuje da njegovog klijenta puste na slobodu ili da mu se odredi blaža mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)