ODGOVOR NA PONOŠEVE LAŽI: "Nisi uspeo da uništiš srpsku vojsku pre 15 godina, pa nećeš ni sada"

Novosti online

22. 02. 2023. u 12:55

POTPREDSEDNIK Pokreta socijalista i narodni poslanik Bojan Torbica izjavio je danas da je bilo pitanje trenutka kada će Zdravko Ponoš, za kog je rekao da je lažni general koji je stajao mirno pred NATO poručnicima i osvedočeni mrzitelj Srbije koji je lično zaslužan za sistematsko uništavanje naše vojske, povesti prljavu kampanju protiv modernizacije i jačanja Vojske Srbije i njenog vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića.

ОДГОВОР НА ПОНОШЕВЕ ЛАЖИ: Ниси успео да уништиш српску војску пре 15 година, па нећеш ни сада

Foto Tanjug

- Umesto da nam konačno pruži odgovor kako je postao načelnik Generalštaba i šta ga je to od običnog komandira voda, bez dana komandovanja bilo kojom većom jedinicom kvalifikovalo da postane načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Ponoš bez imalo srama napada vrhovnog komandanta Vučića zbog modernizacije i jačanja Vojske Srbije - rekao je Torbica.

Potpredsednik PS kaže da nije ni čudo da jačanje vojske smeta baš onom ko je naredio ukidanje dve brigade sa višedecenijskom tradicijom – 63. padobranske i 72. specijalne i sveo ih na rang bataljona.

- Naravno da povećanje broja profesionalnih vojnika i formiranje novih bataljona za specijalna dejstva smeta onom ko je otpustio 33.000 pripadnika vojske, ukinuo nekoliko desetina bataljona. Naravno da povećanje zarada pripadnicima Vojske Srbije smeta onom ko je vojnike doveo do prosjačkog štapa, onom u čije vreme su hapšeni i Haškom tribunalu isporučivani najhrabriji i najčestitiji oficiri - ističe potpredsednik PS.

Torbica kaže da Ponoš bez trunke savesti laže o tome koliko će državu koštati novi vojnici.

- Umesto da kaže koliko je tu istu državu koštalo da oporavi i opremi vojsku, koju je, po nalogu NATO-a, baš on sistematski uništavao, prodajući u staro gvožđe i topeći borbene efektive. Nije Ponoš pre 15 godina svojim štetočinskim delovanjem uspeo da uništi Vojsku Srbije, pa neće uspeti ni danas iznoseći gomile laži i napadajući najelitnije srpske vojnike i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića - zaključio je Torbica.

BONUS VIDEO: ŠTA SU JEDNI O DRUGIMA GOVORILI - Miloš Jovanović i Milica Đurđević Stamenkovski u klinču

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)