"RAZGOVOR NIJE BIO LAK" Vučić o sastanku sa Boreljom - "Srbiji oštro zamereno znog neuvođenja sankcija Rusiji"

Tanjug

18. 02. 2023. u 12:45

PREDSEDNIK Srbije Aleksandra Vučić izjavio je danas u Minhenu, da njegov razgovor sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom nije bio lak i da je Srbiji oštro zamereno zbog nepriključivanja sankcija Rusiji, dodajući da ne želi ništa da sakriva od naroda.

РАЗГОВОР НИЈЕ БИО ЛАК Вучић о састанку са Борељом - Србији оштро замерено зног неувођења санкција Русији

Foto: Printskrin

Vučić je za TV Pink rekao da je tema razgovora bila i priprema za potencijalne razgovore sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem u Briselu.

Istakao je da je Srbija spremna za razgovore, ali da se zna da se mora razgovarati o ZSO, da Srbija neće da se sklanja od dijaloga, ali da se zna redosled poteza.

Vučić je dodao da nije optimista, da to nije po svojoj prirodi, znajući premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija i Prištinu.

Minhenska konferencija je postao Davos u kome se priča o politici i bezbednosti. Tu je jedan poseban ugao za nas koji objašnjava zašto mir neće skoro i što nam donosi nove reperkusije.

Kako je rekao sledeće godine biće nekoliko važnih izbora u svetu - na Tajvanu jer je važno pitanje koji će Tajvan da pobedi, britanski, evropski, američki, ruski i ukrajinski. To vam pokazuje da mira neće biti skoro, a to su za nas nove teškoće.

- Naše je da čuvamo mir i stabilnost i borimo se za investicije - istakao je Vučić.

Naglasio je da je važno što je Srbija učestvovala na konferenciji u Minhenu jer je mogla da iznese svoj stav i da je zastupao zemlju na najbolji mogući način.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (280)