NASTAVLJA SE BITKA ZA ZSO I OČUVANJE MIRA: Vučić o ulozi Kfora na Kosovu

D. M.

13. 02. 2023. u 16:41

BEOGRAD nastavlja bitku za Zajednicu srpskih opština, a naša država neće odustati od ove ključne tačke Briselskog sporazuma - na ovo je danas predsednik Aleksandar Vučić još jednom ukazao u razgovoru sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za političke poslove i bezbednosnu politiku Havijerom Kolominom.

НАСТАВЉА СЕ БИТКА ЗА ЗСО И ОЧУВАЊЕ МИРА: Вучић о улози Кфора на Косову

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić je istakao da je neophodno da Priština ispuni svoju obavezu o formiranju ZSO, preuzetu pre deset godina. Kako je saopšteno iz Predsedništva, Vučić je sa Kolominom razgovarao o saradnji u okviru politike vojne neutralnosti Srbije. Takođe, istakao je da redovan dijalog predstavnika Srbije i zvaničnika političkih i vojnih struktura NATO doprinosi izgradnji međusobnog poverenja.

- Pripadnici Kfora svojom profesionalnošću doprinose održavanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji, koje ugrožavaju jednostrani potezi Prištine - naglasio je Vučić.

Zvaničnik NATO Kolomina je tokom sastanka preneo da Alijansa podržava dijalog Beograda i Prištine, koji se vodi uz posredovanje EU, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (203)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri