SKUP PODRŠKE UHAPŠENOM SLAĐANU TRAJKOVIĆU Ćerka Jelena: On leži u logoru, a ne zatvoru (FOTO/VIDEO)

Dragana ZEČEVIĆ

12. 01. 2023. u 12:11

KOD SPOMENIKA u centru Kosovske Mitrovice danas je održan protestni skup u znak podrške uhapšenom Slađanu Trajkoviću, bivšem pripadniku kosovske policije, kojeg kosovske vlasti terete za navodni ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a koji se već gotovo mesec dana nalazi u zatvoru visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva.

СКУП ПОДРШКЕ УХАПШЕНОМ СЛАЂАНУ ТРАЈКОВИЋУ Ћерка Јелена: Он лежи у логору, а не затвору (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Z.

Pored članova porodice, supruge i ćerke, u znak podrške Slađanu okupile su se i komšije iz multuetničkog naselja Bošnjačka mahala, među kojima je bilo i Albanaca.

- Danas su se ovde spontano okupili njegovi prijatelji, komšije i porodica, kako bi pokazali da se radi o jednom poštenom čoveku koji je jednako i u miru živeo i sa svojim komšijama Albancima i Srbima, koji su došli da mu daju podršku pre eventualne mere produžetka pritvora i pokažu da nije kriv za ono šti mu se stavlja na teret - rekao je obraćajući se okupljenima advokat Dejan Vasić, branilac Trajkovića, ističući da bi sud u naredna dva dana trebalo da odluči o daljoj meri prema Slađanu.

I dok objašnjava da se Slađan ne oseća zdravstveno dobro, advokat Vasić ističe da bi najneophodnija mera bila njegovo dovođenje u bolnicu u Kosovsku Mitrovicu. Da se Slađan ne oseća zdravstveno dobro i da je u zatvoru smršao pet kilograma potvrdila je i njegova supruga Suzana, koja je apelovala na predstavnike međunarodne zajednice, pre svega KFOR i Euleks, da sagledaju optužnicu i provere da li je njen suprug kriv za ono za šta ga terete.

- Slađan je devet godina radio u kosovskoj policiji i tada nije bio kriv ni za šta, a kada je skinuo uniformu, odjednom ga terete za nekakva ratni zločin za koji ne samo da nema svedoka, već on i ne zna gde se nalaze ta mesta gde je navodno počinio zločin - rekla je Slađanova supruga Suzana, dok je njegova kćerka Jelena istakla da kosovska policija, odnosno sud ne dozvoljava porodici da uzmu njegovu platnu karticu, kako bi mu kupili potrebne stvari i platili hranu u zatvoru.

- On leži u modernizovanom logoru, a ne zatvoru, on nema prava na lečenje, ne dozvoljavaju mu lekove niti porodičnu sliku. Danas su ovde komšije i prijatelji, njegova najuža rodbina, njegove kolege su nam pružile podršku telefonom, jer niko nije smeo da se pojavi - rekla je ćerka Jelena i dodala da žele da se sprovede pravda za njenog oca, a ne samo da to rade kosovski organi.

Podršku Trajkoviću pružila su i dvojica komšija Albanaca, pri čemu je jedna od njih istakao da je Slađan pošten porodičan čovek. - Znam da je nevin sto posto, da je nešto kriv trebali su da ga uhapse pre 23 godine. To je samo nešto politički jer on je prošao sve provere pre nego je počeo da radi u policiji – rekao je jedan od Trajkovićevih komšija Albanaca.

Inače, Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra prošle godine u Mitrovici pod optužbom da je počinio navodni ratni zločin, a jedan od zahteva Srba sa severa koji su postavili barikade posle hapšenja njegovog kolege Dejana Trajkovića jeste oslobađanje i Slađana Trajkovića, kao i Miljana Adžića, koji je uhapšen 9. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)