BROJNE REAKCIJE ZBOG SRAMNIH NAPADA NA DANILA VUČIĆA: "Kad napadneš dete, napao si najsvetije"

Novosti online

11. 01. 2023. u 13:30 >> 21:02

NIŽU se reakcije povodom sramnih napada na sina predsednika Srbije - Danila Vučića, zbog njegove posete Republici Srpskoj.

БРОЈНЕ РЕАКЦИЈЕ ЗБОГ СРАМНИХ НАПАДА НА ДАНИЛА ВУЧИЋА: Кад нападнеш дете, напао си најсветије

Foto: Printskrin/Instgaram

Ministarka Popović: "Najoštrije osuđujem širenje lažnih vesti o članovima porodice predsednika Vučića"

Ministarka pravde Maja Popović osudila je novi talas medijskih napada na porodicu predsednika Republike.

- Nedopustivo je da pojedini mediji nastavljaju sa napadima na porodicu predsednika Vučića. Zloupotrebljavanjem činjenice da je sin predsednika Srbije Danilo Vučić kao građanin posetio Republiku Srpsku i plasiranjem lažne informacije da je on to učinio kao član zvanične državne delegacije, tendenciozno se šalje poruka da je nepoželjno i nedopustivo radovati se prazniku bratske Republike Srpske. Najoštrije osuđujem širenje lažnih vesti o članovima porodice predsednika Vučića - navodi se u izjavi ministarke pravde. 

Foto: Ministrastvo pravde

Selaković osudio laži i kampanju protiv porodice predsednika Vučića

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković osudio je kao laži i orkestriranu kampanju napade protiv članova porodice predsednika Aleksandra Vučića.

Selaković je u pisanoj izjavi naveo da je poslednji u nizu takvih napada na predsednikovog starijeg sina Danila Vučića i istakao da taj napad pokazuje po ko zna koji put zašto, kako se izrazio, "žeton-napadačima" smetaju Vučić i njegova politika. 

- Smeta im zato što je svetosavska, zato što je srpska, suverena i nezavisna, politika koja za svoj apsolutni prioritet ima budućnost Srbije, svih njenih građana i srpskog naroda. Smeta im kada decu vaspitavamo u tom duhu, duhu Svetosavlja u duhu ljubavi prema rodu i slobodi, kada znamo veličinu naše kulture, naše tradicije, naše duhovne vertikale i kada se borimo da sve to produžimo, kako bismo svojim potomcima stvorili bolje i mirnije okruženje za normalan život i napredak - ocenio je ministar.

Dodaje da oni koji napadaju Vučića, da li to činili direktno ili napadajući njegovu porodicu, brata, sinove, ćerku, čine to u pokušaju da ga slome i izbace iz stroja.

Poručuje im da ga ne poznaju dovoljno jer je, kako naglašava, reč o čoveku koji nikoga i ništa ne ostavlja bez odgovora, koji se rukovodi suvim razumom i koji je svoj život posvetio politici slobodne uspravne i suverene Srbije. 

- Dakle nije politiku posvetio svom životu, što je bio manir onih koji ga napadaju, već je svoj život posvetio politici koja za cilj ima Srbiju koja se privredno, infrastrukturno, kulturno, naučno, sportski i u svakom drugom smislu razvija - dodao je Selaković. 

Smatra i da onima koji Aleksandra Vučića napadaju što je sa sinom Danilom pohodio Hilandar i što mu je sin bio na proslavi Dana Republike Srpske smeta što je na čelu Srbije neko ko poštuje moralni, istorijski i kulturni kapital našeg naroda.

Foto: Jutjub/United Nations

Reagovao i Lav Pajkić

Lav Pajkić, državni sekretar pri Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, takođe je reagovao na sramne napade na predsednikovog sina. 

"Kroz mnoge civilizacijske periode, sloboda je bila različito definisana. Nisu uvek svi imali pravo na slobodu, a status: slobodnog, odnosno ne-slobodnog čoveka nije mogao da se bira, nego je uglavnom bivao dodeljen po rođenju. 

Zar nas ovo neodoljivo podseća na današnjicu i jednog mladića koji je svoj status ne-slobodnog čoveka stekao samo zato što je po rođenju sin predsednika države.

Vremenom se poimanje slobode promenilo, pa je tako sloboda postala jedna od garancija savremenog društva.

Ipak, postoje i dalje oni koji svojim narativom i rasuđivanjem daju sebi za pravo da nekome oduzimaju ili dodeljuju status slobode. Ovakav vid društvenog delovanja stvara novi pravac savremenog fašizma. Ono što je patentirao čuveni  ministar propagande Trećeg rajha Jozef Gebels, usavršili su i primenjuju danas, medijski jurišnici iste im ideologije, kako iz regiona tako i iz unutrašnjosti.

Savršeni primer pakla ideologije fašizma danas proživljava Danilo Vučić, čija je jedina krivica zbog koje ga svakodnevno osuđuju, uskraćujući mu osnovno ljudsko pravo – slobodu: bolna činjenica da je sin Aleksandra Vučića, da je mladić koji voli svoj narod i svoju državu, da je neko ko čuva sećanje na srpsko-kulturno nasleđe…  vaspitan, požrtvovan, pažljiv, pristojan, skroman… sve ono što oni ne bi hteli da bude. Zato je potrebno stvoriti sliku čija će ličnost biti izložena demonizaciji, diskriminaciji, stereotipizaciji, omalovažavanju i negativnim predrasudama.

Naravno, sloboda nije bezuslovna – slobodni smo sve dok ne prekršimo neki od zakona društva i države u kojoj živimo, tada nam se sloboda oduzima.

Živeći i delajuću u sistemu demokratski uređenog društva, ovo načelo trebalo bi da bude princip kojeg će se svi držati, nikako floskula iza koje se krije nasilno rušenje vlasti i ustavnog poretka", naveo je Pajkić. 

Foto: Printskrin

Kisić Tepavčević: Puna podrška za predsednika Vučića i njegovu porodicu

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Srbije, Darija Kisić Tepavčević, oglasile se na svom instagram nalogu povodom napada na sina predsednika Srbije, Danila Vučića i njegove posete Republici Srpskoj.

- Kad napadneš dete i ugroziš njegovu bezbednost napao si najsvetije za svakog normalnog čoveka na ovoj planeti. Kad napadneš porodicu, napao si bazu, napao si bit, izvor postojanja i razlog zbog kojih se svako od nas bori u životu - napisala je ministarka Kisić.

Dodala je i to da pruža punu podršku za predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu, poručivši da oni koji bez trunke srama i stida napadaju njega i njegove najmilije zaslužuju samo jednu poruku – nikada nećete imati njegovu snagu i posvećenost da se borite i izborite za Srbiju i njene bolje rezultate i srce da iskreno volite svoju zemlju.

- Vi koji ne volite svoju otadžbinu pustite one koji je vole da to rade svim srcem i da se svakog dana, iz sve snage, bore za bolji život naših građana - zaključila je ministarka.

BONUS VIDEO: KURTIJEV MINISTAR NIPODAŠTAVA SRBE: Našem narodu nudi udruženje Dživdžan umesto ZSO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)