POSLEDNJA IZJAVA KURTIJA PREVRŠILA SVAKU MERU: Rakićev odgovor premijeru lažne države - recept za uklanjanje barikada je prost

Novosti online

20. 12. 2022. u 13:06

PREDSEDNIK Srpske liste Goran Rakić poručio je danas da je poslednja izjava Aljbina Kurtija prevršila svaku meru, i da on otvoreno predlaže ubijanje Srba na barikadama.

ПОСЛЕДЊА ИЗЈАВА КУРТИЈА ПРЕВРШИЛА СВАКУ МЕРУ: Ракићев одговор премијеру лажне државе - рецепт за уклањање барикада је прост

Foto: Profimedia

- Antisrpski narativ Prištine traje mesecima i godinama unazad. Naš narod je na svojoj koži osetio koliko je Prištini uopšte stalo do poštovanja prava i potpisanih sporazuma - rekao je Rakić, pa dodao:

- Ipak, poslednja izjava Aljbina Kurtija je prevršila svaku meru. Dakle, Kurti u svojoj izjavi otvoreno predlaže ubijanje Srba na barikadama, jer se po njemu ne mogu drugačije ukloniti barikade.

foto D.Z.

Rakić kaže da je to pozivanje na ubistvo naših majki, sestara, radnika, lekara, profesora - koji se danonoćno i miroljubivo bore protiv Kurtijevog terora.

On podseća i da ova pretnja prolazi bez odgovora međunarodnih predstavnika, što je nedopustivo.

- Pošto Kurti priželjkuje žrtve, ja mu poručujem sa ovog mesta u Rudaru da je recept za uklanjanje svih barikada vrlo prost. Oslobađanje svih uhapšenih Srba, povlačenje svih jedinica sa severa Kosova i Metohije, i uklanjanje svih spiskova i lista za odstrel Srba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna