KURTIJEV SPISAK ZA HAPŠENJE 230 SRBA: Navodno počinili ratne zločine - terete se posle 23 godine

D.Z.

16. 12. 2022. u 13:14

MEDIJI na albanskom jeziku objavili su danas spisak sa imenima i prezimenima 230 lica srpske nacionalnosti koja su navodno učestvovala u ratnim zločinima za vreme ratnih dejstava na Kosovu i Metohiji.

КУРТИЈЕВ СПИСАК ЗА ХАПШЕЊЕ 230 СРБА: Наводно починили ратне злочине - терете се после 23 године

Foto EPA

Na spisku su imena ljudi iz različitih sredina na Kosovu i Metohiji: iz Kosova Polja, Kline, Istoka, Kišnice kod Gračanice i Račka. 

Mediji na albanskom nadovezali su se na sinoćno hapšenje Slađana Trajkovića, bivšeg pripadnika takozvane kosovske policije, a u njihovoj objavi tvrdi se da su pomenuta lica činila navodne zločine - masakre nad Albancima. 

Inače, već duže vreme na Kosovu i Metohiji spekuliše se o postojanju tajnih spiskova za hapšenje Srba koji su navodno počinili ratne zločine nad Albancima.

Prema saznanjima "Novosti", neka od lica sa ovog spiska i dalje žive na Kosovu i Metohiji, što prema mišljenju srpskih političkih analitičara sa KiM predstavlja dokaz da se ta lica ne osećaju krivim, jer u suprotnom sasvim sigurno ne bi ostali da žive na Kosovu i Metohiji. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024