NEVIĐENO LICEMERJE EU: Kurtija nagrađuju ukidanjem viza zato što ruši Briselski sporazum

Novosti online

30. 11. 2022. u 11:14

HIPOKRIZIJI u briselskoj administraciji nema kraja. Čelnici EU odlučili su da praktično nagrade Aljbina Kurtija zbog toga što sistematski urušava svako slovo Briselskog sporazuma, odbijajući tvrdoglavo da formira Zajednicu srpskih opština, što mu je obaveza.

НЕВИЂЕНО ЛИЦЕМЕРЈЕ ЕУ: Куртија награђују укидањем виза зато што руши Бриселски споразум

Facebook/Printscreen

Naime, ambasadori država članica EU upravo su usvojili kompromisni predlog o liberalizaciji viznog režima za tzv. Kosovo.

Prema ovom predlogu, vizna liberalizacija bi stupila na snagu sa početkom primene Sistema EU za dozvole i putovanja u EU (ETIAS), ali ne kasnije od 1. januara 2024. godine. Red vožnje u ovom segmentu podrazumeva tzv. trijalog - odnosno usaglašavanje teksta predloga uredbe između Evropske komisije, Evropskog parlamenta i Saveta EU tokom decembra.

Tako je EU, koja je garant Briselskog sporazuma i medijator u dijalogu između Beograda i Prištine, častila Kurtija za brutalno nesprovođenje onoga što je svojevremeno šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton garantovala svojim potpisom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (21)

Šta se desi organizmu kada se odreknemo HLEBA na mesec dana?