PALMA: Srbi se na Kosovu i Metohiji bore za istinu i pravdu

Novosti Onlajn

07. 11. 2022. u 09:33

U PREPUNOJ sali Narodnog pozorišta u Nišu trenutno se održava Izborna skupština Gradskog odbora Jedinstvene Srbije, a prisutnima se obratio i predsednik "Jedinstvene Srbije" Dragan Marković Palma.

ПАЛМА: Срби се на Косову и Метохији боре за истину и правду

Foto: JS

- Deo međunarodne zajednice ne poštuje na Kosovu i Metohiji ništa što je potpisano, ni Rezoluciju 1244 Ujedinjenih nacija, ni Briselski sporazum i sada su hteli još da Srbima na severu Kosova i Metohije skidaju tablice, da pokažu da mi nismo ono što jesmo, nego da smo nešto drugo. Miting u severnoj Kosovskoj Mitrovici, koji su organizovali naši Srbi je borba za istinu i pravdu. Srbi su izašli iz svih kosovskih institucija i tako su stavili tačku na nepravdu i rekli onima koji svakoga dana napadaju po neku srpsku kuću da to više ne mogu da trpe - rekao je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u Nišu.

Foto: JS

- Jedinstvena Srbija je i dobila to ime zato što mi nikada nećemo dozvoliti da dve pokrajine Kosovo i Metohija i Vojvodina ne budu u sastavu Srbije. I ja vam sada obećavam da Jedinstvena Srbije nikada neće priznati takozvano nezavisno Kosovo, a siguran sam da to neće nikada priznati ni naš koalicioni partner SPS, kao ni naš drugi koalicioni partner Srpska napredna stranka. Međunarodno pravo danas više ne postoji, postoji samo pravo koje se određuje dizanjem ruku, ali i to dizanje ruku u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama sve je više na strani Srbije zahvaljujući bivšem i sadašnjem ministru inostranih poslova Srbije Ivici Dačiću i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, jer je 20 država povuklo priznanje te lažne države Kosovo. Pitaju me novinari da li sam za Rusiju ili Ukrajinu, ja kažem „nisam ni za Rusiju ni za Ukrajinu, već da prestane rat odmah. Ovi što finansiraju Ukrajinu sa zapada, finansiraće Ukrajinu do poslednjeg Ukrajinca. Srbija je vojno neutralna zemlja i mi moramo da gledamo samo srpske interese. Sada se otvaraju teme o raketama Južne i Severne Koreje, o Kini i Tajvanu, je l' mi treba time da se bavimo... Naše teme su da se deca rađaju, da svako živi od svoga rada i da se slave krsne slave. Srpski patriotizam i nacionalni pragmatizam danas je da zaposliš radnike i da otvoriš nova radna mesta - kaže Marković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!