SIMIĆ: Više od 10.000 Srba poručilo Kurtiju da ne žele više da trpe institucionalnu brutalnost koju on sprovodi

Novosti online

06. 11. 2022. u 18:51

VIŠE od 10.000 Srba danas je poslalo jasnu poruku Aljbinu Kurtiju da ne žele više da trpe institucionalnu i političku brutalnost koju on pokušava da sprovodi na severu, rekao je večeras Slavko Simić, član Predsedništva Srpske liste, za tv Prva.

СИМИЋ: Више од 10.000 Срба поручило Куртију да не желе више да трпе институционалну бруталност коју он спроводи

FOTO: Privatna arhiva

Sa skupa, kako je dodao, poslata je jasna poruka da Srbi žele da se mirno bore za svoja kolektivna prava, za slobodu kretanja i da žele da njihova deca žive u miru a ne u neizvesnosti.

 -Današnji skup u Kosovskoj Mitrovici bio je veličanstven. Uprkos kiši skup je bio ogroman, okupilo se oko 10.000 Srba koji su poslali jasnu poruku da imaju samo jednu državu Srbiju i jednu zastavu crveno-plavo-bele boje. Ona se svuda ponosno vijori na severu KiM i mi verujemo samo toj zastavi i našoj državi Srbiji- rekao je Simić.

Kako je naveo, Kurti stvara atmosferu nesigurnosti i tako ugrožava mir.

 -Srbi su jednoglasno poslali zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću što razume dobro naše poteze i poruke koje šaljemo narodu u poslednja dva dana i verujemo jedino predsedniku Vučiću. On je naš jedini iskreni oslonac, sa njim možemo da rešavamo sve naše probleme. Kada god razgovaramo o našim problemima sa njim, on nas isključivo poziva na mir, na stabilnost i sigurnost svih onih koji žive na severu KiM- rekao je Simić.

Građani, kako je istakao Simić, apsolutno podržavaju odluke i političkih predstavnika Srba i policajaca i sudija i tužilaca.

 -Zaista je ponašanje Aljbina Kurtija prevršilo svaku meru jer na svaki način pokušava da obespravi i obeshrabri srpski narod na severu i to je narod dobro prepoznao i to više niko ne želi da trpi, a međunardona zajednica, nažalost, sve to nemo posmatra. Znamo da je temelj Briselskog sporazuma Zajednica srpskih opština i zato nas građani podržavaju što smo izašli iz institucija i podržavaju nas da insistiramo na onome što je dogovoreno pre devet i po godina, a to je ZSO, koja je temelj Briselskog sporazuma- rekao je Simić. 

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna