POVODOM ODLUKE O NAPUŠTANJU PRIŠTINSKIH INSTITUCIJA: Podrška srpskih predstavnika sa centralnog Kosmeta Srbima sa severa KiM (FOTO)

Novosti online

05. 11. 2022. u 19:40

SRPSKA lista Gračanica podržala je današnju odluku Srba da napuste privremene prištinske institucije, navodeći da je za taj potez odgovoran režim premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija.

ПОВОДОМ ОДЛУКЕ О НАПУШТАЊУ ПРИШТИНСКИХ ИНСТИТУЦИЈА: Подршка српских представника са централног Космета Србима са севера КиМ (ФОТО)

Foto M. Stevanović

KAO politički predstavnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji želimo da iskažemo punu političku i moralnu podršku našoj braći i sestrama i njihovom političkom rukovodstvu na severu Kosova i Metohije, povodom današnje pravedne i iznuđene odluke o povlačenju iz prištinskih institucija.

 Za ovaj iznuđen korak rukovodstva Srpske liste, koje se uvek vodilo politikom političke stabilnosti, saradnje i razvoja, odgovoran režim Aljbina Kurtija, koji snosi političku i moralnu odgovornost za trenutnu situaciju.

Aljbin Kurti je svojom politikom prema srpskom narodu i Srpskoj listi, konstantinim i kategoričkim odbijanjem formiranja Zajednice srpskih opština, te jučerašnjim flagrantnim negiranjem srpskog identiteta, pogazio Briselski sporazum i obesmislio učešće Srpske liste u institucijama i daljim političkim procesima.

Ovim je odluka Srpske liste o napuštanju kosovskih institucija, sredstvo zaštite ljudskih i političkih prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i nacionalnih interesa srpskog naroda u celini.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!