KURTI SPREMA PAKAO SRBIMA OD 1. NOVEMBRA: Petković se oglasio nakon skandalozne odluke - "On sanja da će pokoriti srpski narod"

Novosti online

28. 10. 2022. u 18:39

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković istakao je da premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti i njegov zamenik Besnik Bisljimi svojim providnim lažima i demagogijom nisu nikoga zavarali i dodao da je čitavoj međunarodnoj zajednici jasno da Kurti Srbima na Kosovu od 1. novembra sprema pakao.

КУРТИ СПРЕМА ПАКАО СРБИМА ОД 1. НОВЕМБРА: Петковић се огласио након скандалозне одлуке - Он сања да ће покорити српски народ

Foto: Printscreen/RTS

Petković je u saopštenju naglasio da Kurti i Bisljimi mesecima opsesivno sanjaju eskalaciju krize na severu Kosova

- Može vuk sto puta da se presvuče u jagnjeću kožu, nikoga neće ubediti da je ćud promenio. Čitavoj međunarodnoj javnosti je dobro poznato da je Kurti spremio pakao za Srbe na Kosovu i Metohiji od 1. novembra, pod punom svešću i odgovornošću o konsekvencama takvog postupanja po čitav region Zapadnog Balkana - naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je poručio da, koliko god Kurti sanja da će pokoriti srpski narod, treba da zna da se to nikada neće desiti i da će Beograd uvek biti uz svoj narod na Kosovu.

Kako je dodao, plodno tlo za svoje militantne snove Kurti i Bisljimi su našli u "neznatnom delu srpske javnosti koja je laka da nekritički poveruje u laži koje svakodnevno servira Priština". 

Petković je istakao da je svaka vrsta tenzija i krize na tzv.  Kosovu izbegnuta jedino zahvaljujući odmerenom i odgovornom postupanju srpskog naroda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- I zato nema te podmetačine koju će Kurti i Bisljimi pokušati da sprovedu u delo i zavaraju bilo koga da su spremni na kompromis, jer sve što rade, rade s dugoročnim ciljem proterivanja srpskog naroda iz pokrajine. To im Beograd nikada neće dozvoliti - poručio je Petković u saopštenju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)