VULIN I ZORANA U KLINČU: Ona mu poručila da napusti Vladu, stigao odgovor - "Znam da je nervozna što po treći put nije postala premijer"

Novosti online

17. 10. 2022. u 13:57

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je ministarki energetike Zorani Mihajlović, koja mu je danas poručila da je njegov stav o EU licemeran i pozvala ga da izađe iz vlade.

ВУЛИН И ЗОРАНА У КЛИНЧУ: Она му поручила да напусти Владу, стигао одговор - Знам да је нервозна што по трећи пут није постала премијер

Foto: Tanjug/Zoran Petrović/MUP RS

- Znam da je gospođa Mihajlović nervozna jer ni treći put nije postala premijer, ali tu ljutnju neka iskali na ambasadorima koji su joj to i obećali, ja sam tu kolateralna šteta, kako bi rekli saborci gospođe Mihajlović. Nisam znao da je u Srbiji moguće imati kritičko mišljenje o svemu osim o članstvu u Evropsku uniju - rekao je Vulin.

On kaže da njegov stav o štetnosti Evropske unije nije nepoznat i da se nije menjao od njegovih političkih početaka.

- Veća je nepoznanica kako je gospođa Mihajlović glasala za britansku rezoluciju po kojoj su Srbi genocidan narod posebno istaknut u silovanju muškaraca i dečaka, a ostala član Vlade koju čine oni koji potpuno suprotno misle i od nje i od Velike Britanije. Ja sam izneo stav, a gospođa Mihajlović neka me ubedi da ga promenim ako EU od nas traži neprihvatljivo, da priznamo takozvano Kosovo, da napustimo Republiku Srpsku, da uvedemo sankcije Rusiji - poručio je Vulin ministarki energetike.

On je pozvao Zoranu Mihajlović na bilo koje izbore, ali pod uslovom da nije na listi koja nosi ime Aleksandar Vučić.

- U svim drugim opcijama idemo samostalno, pa makar joj listu nosio i Miroljub Labus, ne bi joj bilo prvi put - izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, odgovarajući na uvrede koje je na njegov račun uputila ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović povodom njegovih stavova o članstvu Srbije u EU.

Podsećamo, ministarka Zorana Mihajlović je rekla ranije danas da je legitimno da neko bude protiv Srbije u EU, ali da će vreme pokazati da li je to pametno ili ne.

- Ali, sa druge strane, ako neko sedi u Vladi Srbije koja kao jedan od prioriteta ima ulazak u EU, ako sedi u vladajućoj koaliciji čiji je to takođe jedan od prioriteta, onda je apsolutno nemoralno i licemerno pričati o tome da Srbija ne treba da bude u EU - izjavila je Mihajlovićeva na molbu novinara da prokomentariše Vulinov stav da zbog ucena EU Srbiji nije mesto u Uniji.

Ona je rekla da Vulinova stranka treba da izađe iz vladajuće koalicije, izađe na izbore sa svojim programom i vidi da li to građani hoće.

- Onda bi to bilo u redu. Ovako sedeti u vladajućoj koaliciji koja kaže da mi hoćemo da idemo u EU i da uskladimo naše zakone sa evropskim zakonima... Nema razgovora o tome, to se ne menja. Takođe, mislim da gospodin Vulin ne može da promeni taj put ka EU i ono što je Srbija započela - ocenila je ranije danas Mihajlovićeva.

BONUS VIDEO: TITOVA VILA OD 50 MILIONA DOLARA - Pogledajte kako izgleda jedna od najstarijih vila u Njujorku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati