ZAŠTO VEŽBATE SA ALBANCIMA BACANJE ŠOK BOMBI? Vučić Kforu: Vaš je cilj da zaštitite srpsko stanovništvo

Novosti online

24. 08. 2022. u 19:40

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare komentarisao je situaciju na Kosovu i Metohiji.

ЗАШТО ВЕЖБАТЕ СА АЛБАНЦИМА БАЦАЊЕ ШОК БОМБИ? Вучић Кфору: Ваш је циљ да заштитите српско становништво

Foto: D. Zečević

- Što se tiče Kfora i ovoga što NATO radi, u naredna dva do tri dana posle razgovora sa posrednicima, uputiću pismo, jer mi drugačije tumačimo ulogu NATO i Kfor-a. Oni su ti koji prave blokadu kretanja, protiv koga se vi borite kada sklaljate barikade između dva srpska mesta u kojima gotovo da nema ni albanskih ljudi ni vozila. Vaš je cilj da zaštitite srpsko stanovništvo, zašto pomažete Albancima da ugnjetavaju tu manjinu, zašto vežbate sa njima maltretiranje Srba? Da li je to vaš posao ili da pomognete Srbima da ostanu na svojim ognjištima? Oni ne razumeju, ljudsku volju ne možete da porazite. Kako ćete da promenite volju srpskim zanatlijama, učiteljima, rudarima, šta ćete da radite kad izađu u belim mantilima? Hoćete i tada da bacate šok bombe i pucate u njih? Kriza se rešava političkim razgovorima, tražimo samo da poštujete sporazume koji su potpisani.

Kako kaže Vučić, i kada nam se ne dopada nešto što je neko ranije potpisao, i to poštujemo.

- Ne postoji država od mene i od nas, i da ne razumem, moram da poštujem. Neki drugi moraju da razumeju da se bukvalno, iz meni nepoznatih razloga igraju vatrom i ne razumem zašto to rade.

- Na KiM će svaki dan gasiti struju i hajde da vidimo da pomognemo, da uštedite barem 5-10 dana. Isključenja će ubiti ljude, ubiće mašine u kući! Hajde da uštedimo 5-10 dana! Ako možemo da damo struju kada je imamo, hajde da je damo, a ne da pričate da Vučić nije spreman na normalizaciju. Nazovimo stvari pravim imenom, Vučić nije spreman da prizna Kosovo, to je njima normalizacija! - kaže Vučić i dodaje:

Hoćemo da rešavamo probleme između Srba i Albanaca, ali ne, neću da priznam Kosovo i ja sam odmah protiv normalizacije! Pogledajte šta pišu pojedini svetski mediji, kakvi su to lažovi! - saopštio je Vučić i dodao: 

- Mnogo je opasnije od doga što lažu, da im je normalno da Srbi budu ubijeni i proterani. Zato idemo da vežbamo u Belvedere, ovamo i onamo da vidimo kako ćemo Srbe da razbijemo - kaže predsednik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave