SVE JE OVO REŽIRANO RANIJE: "Bili smo na korak od sukoba, zbog Prištine, a ne zbog Beograda"

Tanjug

01. 08. 2022. u 15:29

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da je situacija na KiM sinoć bila na korak do ozbiljnih sukoba, koje je planirala Priština, pritom, lažno optužujući Beograd da on želi sukob i destabilizaciju Zapadnog Balkana.

СВЕ ЈЕ ОВО РЕЖИРАНО РАНИЈЕ: Били смо на корак од сукоба, због Приштине, а не због Београда

Foto: D. Zečević

"Ova dvodnevna agonija i ozbiljna kriza u koju nas je sve gurnuo Aljbin Kurti i Priština pokazuju sve razmere militantnosti tog čoveka, pokazuje koliko je on opasan, ali i to da pretnja Srbima na severu KiM ne prestaje", rekao je Petković na vanrednoj pres-konferenciji u Vladi Srbije.

On je rekao da Srbi na KiM to najbolje razumeju, a to, kaže, najbolje razume i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je upravo zbog toga sve vreme pozivao i molio predstavnike Kvinte da reaguju, kako bi se zaustavilo zlo koje je Kurti hteo da prouzrokuje.

"Sinoć smo bili na korak do ozbiljnih sukoba, a zna se šta to znači, ako je preko 100 Rosu specijalaca do zuba naoružanih, sa oklopnim vozilima i vodenim topovima, bilo spremno da upadne. A njihov plan je bio da upadnu i da se obračunavaju sa srpskim narodom, koji je branio pravo na slobodu kretanja i na opstanak", rekao je Petković.

To su laži!

On je konstatovao da su svi mogli da vide, odlukom da se odloži primena mera, koliko je Kurti lagao, iako i svaki dan iznosi neistine:

"Optužujući Beograd, da mi želimo sukobe, da želimo da upadamo na KiM da destabilizujemo prostor Zapadnog Balkana. To su laži", poručio je Petković i upitao koji bi interes Beograda bio da to radi.

Rekao je da je upravo suprotno, jer je predsednik Vučić 50 puta u obraćanju pomenuo reč "mir".

"Da mi želimo sukobe, da li bi se onda naši ljudi povlačili? Da li bi došlo do povlačenja barikada", upitao je Petković i naveo da barikade nisu same sebi cilj, već su jedini način da srpski narod ukaže na teror i probleme sa kojima se suočava svaki dan.

A kap u prepunoj čaši bila je odluka Aljbina Kurtija koja je podrazumevala gaženje sporazuma o slobodi kretanja, ali i drugih sporazuma, rekao je Petković.

Sve je to režirano mnogo ranije u Prištini, dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (118)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)