NOVI SKANDAL U REŽIJI PRIŠTINE: Pored Hrama Hrista Spasa postavljena spomen ploča Albancima koje su „oteli“ Srbi (FOTO)

D.Z.

29. 07. 2022. u 17:14

NADOMAK Hrama Hrista Spasa u Prištini odnosno na okolnom platou postavljena je mermerna ploča sa natpisom "Memorijalni park nestalima, posvećen nasilnoj otmici tokom rata na (tzv.) Kosovu od strane srpskih snaga 1998 – 1999".

НОВИ СКАНДАЛ У РЕЖИЈИ ПРИШТИНЕ: Поред Храма Христа Спаса постављена спомен плоча Албанцима које су „отели“ Срби (ФОТО)

Foto: Tanjug

Ploča posvećena osobama koje su navodno otele srpske snage postavljena je na nekoliko desetina metara od ovog nedovršenog pravoslavnog Hrama koji je do sada bio bezbroj puta na meti napada albanskih ekstremista.

Kako su objavili elektronski mediji na tzv. Kosovu, ploča je postavljena pre nekoliko dana, ali nije  poznato ko je postavio ploču.

Prema rečima poznavaoca situacije vezane oko Hrama Hrista Spasa, albanske vlasti u Prištini su pre nekoliko godina organizovale forenzičko ispitivanje terena u potrazi za, kako se sumnjalo, telima Albanaca ubijenim tokom sukoba na KiM ali ni pretraragom više lokacija oko crkve nisu pronađeni nikakvi ostaci ljudskih tela.

Foto: Printskrin RTS

Inače, ovaj pravoslavi Hram u centru grada bio je proteklih godina bezbroj puta na meti kako albanskih vlasti, tako prištinskog univerziteta na albanskom jeziku tj. albanskih studenata ali i građana Prištine.

BONUS VIDEO - DAR PRIRODE KAO POKLON NARODU: Motociklista Kule Perišić poklonio SPC izvor mineralne vode na imanju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri