UKRAJINSKI POSLANIK OPET VREĐA SRBIJU: Gončarenko ponovo preti Vučiću

Novosti online

17. 07. 2022. u 08:21

UKRAJINSKI poslanik Aleksej Gončarenko zapretio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se "spremi za bekstvo u Rusiju".

УКРАЈИНСКИ ПОСЛАНИК ОПЕТ ВРЕЂА СРБИЈУ: Гончаренко поново прети Вучићу

Foto: Printskrin Jutjub/Telekanal Prяmiй

- Za svaki slučaj, uzmite kartu za Rostov. Uskoro vam može dobro doći - preporučio je Gončarenko Vučiću na Telegramu.

On je takođe uvredljivo prema našoj državi i svim njenim građanima napisao da "njegov stav o Srbiji ostaje isti: uči i leči, leči i uči".

Ko je Aleksej Gončarenko koji bi da leči Srbiju?

Naime, prema informacijama ruskih medija, ovaj član Vrhovne rade, bio je pod stigmom da je 2. maja 2014. godine organizovao i podstrekavao rulju nacionalista da zapale Dom sindikata u Odesi, u kojem su bili zatvoreni proruski protivnici tadašnjeg predsednika Petra Porošenka. Većina zatočenih stradala je u požaru, dok su neki ubijeni tokom pokušaja da se izbave kada su ih ukrajinski ekstremisti, koji su bili okružili zgradu, sačekivali rafalima.

Iako su lokalni portali objavljivali da se Gončarenko i slikao sa žrtvama krvavog pira nacionalista, on nikada nije procesuiran. U tom smislu je posebno indikativna njegova epizoda iz Moskve 2015. godine. Naime on je u martu, nepunu godinu dana od zločina u Odesi, priveden u ruskoj prestonici tokom memorijalnog marša ruske opozicije u čast Borisa Njemcova. Iako je tada ispitivan o događajima u Odesi i konkretnom ubistvu ruskog državljanina u spaljenoj zgradi sindikata, Gončarenko je pušten na slobodu.

Odesa 2014. Foto AP

Ovaj prekaljeni majdanovac, koji uživa da se slika sa oružjem u rukama, u petak je javno zapretio Vučiću i Srbiji:

- Srbiju sa njenim predsednikom sigurno nećemo zaboraviti. A onda će biti zanimljivo da gledamo Srbiju od šest miliona stanovnika i njenu želju da uđe u EU. Mislim da ćemo sa braćom Hrvatima to posmatrati i pamtiti. Proces prevaspitavanja je težak i biće neprijatan za Srbe, ali mi to možemo.

Predsednik Vučić juče je na ovo odgovorio "da Ukrajini i ukrajinskom narodu želi sve najbolje":

- A što se tiče Hrvata, samo neka oni rade svoj posao - kazao je šef naše države.

Foto Printskrin

FARBOM NA AMBASADU

GONČARENKO je inače veoma sklon ispadima. Tako je on svojevremeno, kada je tadašnji nemački ambasador u Kijevu u jednom intervjuu napomenuo da bi bilo dobro da se izbori u Ukrajini sprovedu u skladu sa sporazumom iz Minska, tražio da se ovaj diplomata protera i prosuo je farbu po zidu Ambasade Nemačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (40)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)