"VUČIĆ JE U PRAVU" Cela Rusija priča o predsedniku, srpski lider i njegova izjava o ratu u Ukrajini glavna tema ruskih medija (FOTO)

Novosti online

14. 07. 2022. u 18:33 >> 12:22

RUSKI mediji, portali i televizijske emisije, prenele su kao glavnu vest reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića, o situaciji o Ukrajini.

ВУЧИЋ ЈЕ У ПРАВУ Цела Русија прича о председнику, српски лидер и његова изјава о рату у Украјини главна тема руских медија (ФОТО)

Foto: Printskrin

– Moramo shvatiti da smo usred svetskog rata, budući da ovaj sukob više nema smisla zvati regionalnim. Naime, celi Zapad se bori protiv Rusije preko Ukrajinaca. Ovo je globalni sukob - rekao je Vučić za Pink TV, a prenosi Rossia Today.

Foto: Printskrin

Foto: Printskrin

Oni prenose da Vučić veruje i da će Rusija uskoro pristupiti Zapadu s “nekim predlogom”, naročito u kontekstu napredovanja ruskih snaga u Donbasu (Luhansk su gotovo zauzeli u celosti, ali čini se da Donjecku oblast neće još tako brzo osvojiti, op.a.).

– Znam što nas čeka. Čim Vladimir Putin obavi svoj posao u Seversku, Bakmutu i Soledaru pa dođe do linije Slavjansk-Kramatorsk-Avdejevka, izaći se s predlogom. I ako ga Zapad ne prihvati, a neće, imaćemo pakao - rekao je Vučić.

Foto: Printskrin

Ruski Prvi kanal: Vučić je u pravu i on je normalan Evropejac

Vučićeve izjave analizirali su i na ruskom Prvom kanalu. Tamo su analitičari uporedili izjave Vučića i reči generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga, te istakli da je Vučić "normalni Evropejac", a Stoltenberg "atlantista koga nije briga za Evropu".

Foto: Printskrin

Takođe, gosti su se saglasili sa Vučićevom izjavom o Putinovoj ponudi koju će Zapad odbiti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)