KAMBERI TRAŽI PONIŠTAVANJE GLASANJA: Koalicija Albanaca Doline gnevna posle reprize izbora u Velikom Trnovcu

M. St.

31. 05. 2022. u 09:48

KOALICIJA Albanaca Doline, koja ni posle ponovljenog glasanja 27. maja na jednom biralištu u Velikom Trnovcu kod Bujanovca nije uspela da uđe u republički parlament, u ponedeljak je najavila da će podneti zahtev za poništavanje glasanja.

КАМБЕРИ ТРАЖИ ПОНИШТАВАЊЕ ГЛАСАЊА: Коалиција Албанаца Долине гневна после репризе избора у Великом Трновцу

Foto P. Milošević

Kako je istakao lider partije Šaip Kamberi, članovi biračkog odbora ispred njihove stranke uneli su u zapisnik, po okončanju procesa, prigovor u vezi sa glasanjem izvan biračkog mesta. Naveli su da osam glasova nije priznato albanskoj koaliciji, već su računati kao neupotrebljeni, iako se, kako tvrde, jasno videlo da je na svih osam zaokružen broj 16, pod kojim je bila njihova izborna lista.

Repriza glasanja, drugi put, održana je prošlog petka, nakon što su poništeni rezultati izbora od 28. aprila, jer je Socijalistička partija Srbije podnela prigovor na regularnost. Iako je tada Koalicija Albanaca uspela da se domogne jednog mandata, posle nove runde glasanja dobila je 598 glasova, što je bilo nedovoljno za ulazak u poslaničke klupe. Jedan mandat je tako ponovo vraćen SPS, koji sada ima 32 poslanika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)