BESKRAJNO HVALA NAŠIM PRECIMA: Ministar Stefanović povodom Dana pobede i Dana Evrope

Novosti onlajn

09. 05. 2022. u 11:09

POVODOM Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović poručio je da Srbija danas obeležava ova dva važna datuma, koja simbolizuju našu slavnu, herojsku istoriju i budućnost koju želimo da gradimo za našu decu.

БЕСКРАЈНО ХВАЛА НАШИМ ПРЕЦИМА: Министар Стефановић поводом Дана победе и Дана Европе

Foto: Ministarstvo odbrane

- U svetskoj istoriji ostalo je zabeleženo da je maleni srpski narod rekao odlučno ne Hitleru i njegovim silama zla. Svoj izbor prave strane istorije, za nas jedine prihvatljive, platili smo skupo - životima naših deka, baka, roditelja i drugih bližnjih. U Drugom svetskom ratu bili smo jedan od najstradalnijih naroda na svetu, ali ni na tren nismo ustuknuli u borbi za ljudskost, u borbi za slobodu i mir. Za vrednosti koje prožimaju biće srpskog naroda - rekao je ministar Stefanović.

On je istakao da smo dužni da ne zaboravimo žrtvu naših predaka, da ne dozvolimo da se zaboravi njihova nepokolebljivost u borbi za bolje sutra Srbije, ali i cele Evrope i sveta.

- Beskrajno hvala našim precima, junacima, zbog kojih danas stojimo uspravnog čela, ponosni što smo kao narod uvek bili na ispravnoj strani istorije. Pravda, sloboda i ljubav prema otadžbini i danas su najuzvišeniji ideal Srbije i njenih građana. To je amanet koji su nam preci ostavili - da čuvamo skupo plaćenu slobodu koju su nam izborili. Čuvajući uspomenu na njih, danas gradimo zemlju koja je posvećena očuvanju mira i stabilnosti, zemlju koja je posvećena izgradnji i stvaranju bolje budućnosti. Srbiju koja svoje mesto vidi upravo u Evropskoj uniji, čiji početak stvaranja danas obeležavamo, kao mestu koje predstavlja zajednicu naroda koja počiva na principima saradnje i solidarnosti, ujedinjenu na stvaranju napretka i boljih uslova života svih naroda - rekao je ministar Stefanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković