SASTANAK SA AMBASADOROM: Selaković zahvalio Brazilu na podršci po pitanju KiM

Tanjug

06. 05. 2022. u 12:40

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković zahvalio je danas Brazilu na poziciji te zemlje po pitanju Kosova i Metohije, zalaganju za dosledno poštovanje međunarodnog prava i punu primenu pravno obavezujućih međunarodnih dokumenata.

САСТАНАК СА АМБАСАДОРОМ: Селаковић захвалио Бразилу на подршци по питању КиМ

Nikola Selaković / Foto Igor Marinković

Na sastanku s novoimenovanim ambasadorom Brazila Žozeom Maurom da Fonsekom Koutom, Selaković je posebno izdvojio podršku koju nam ova zemlja pruža u UN, istakavši značaj toga što je na nedavnoj sednici Saveta bezbednosti UN o UNMIK-u brazilska delegacija postizanje mira i stabilnosti u našoj južnoj pokrajini dovela u vezu sa punom primenom Rezolucije SB UN 1244, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministar je dodao da je za Srbiju veoma važno što je Brazil na sednici apelovao i na potpunu primenu Briselskog sporazuma.

Selaković je konstatovao da naše bilateralne odnose karakteriše visok stepen razumevanja i podrške po najvažnijim pitanjima, poručivši da je Srbija posvećena unapređenju ukupnih odnosa sa Brazilom.

Ministar je ukazao da je potrebno intenzivirati politički dijalog na visokom i najvišem nivou, uputivši poziv ministru spoljnih poslova Karlosu Albertu Franku Fransi da poseti Srbiju.

Takođe, istakao je značaj redovnog dijaloga dva ministarstva spoljnih poslova, iznevši našu spremnost da tokom ove godine organizujemo bilateralne političke konsultacije u Beogradu.

Selaković je sa sagovornikom razmotrio našu ekonomsku saradnju, koja je u ovome trenutku znatno ispod potencijala dve zemlje i ne prati postojeći visok nivo političkih odnosa Srbije i Brazila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SPEKTAKL IZNAD PEŠTERA: Pogledajte - Dejstvuju helikopteri Mi-35 i Mi-17 (VIDEO)