NA TRI NIVOA GLASANJA 66.671 LISTIĆ: Sutra na pojedinim biralištima repriza parlamentarnih, predsedničkih i izbora za vlast u Beogradu

M. S.

15. 04. 2022. u 07:40

REPRIZA izbora za narodne poslanike, predsednika Srbije i Skupštinu Grada Beograda zakazana je za sutra, a za tri nivoa glasanja odštampan je ukupno 66.671 listić.

НА ТРИ НИВОА ГЛАСАЊА 66.671 ЛИСТИЋ: Сутра на појединим биралиштима реприза парламентарних, председничких и избора за власт у Београду

Foto Tanjug

Da li će i na koji način ovo glasanje promeniti odnos snaga u parlamentu Srbije, ali i prestoničkom u koji su oči opozicije najviše uprte, biće poznato posle 20 sati kada se zatvore biračka mesta i prebroje glasovi.

Pravo glasa na 54 biračka mesta za parlamentarne ima 32.181 birač, dok će za predsedničke za 35 birališta biti odštampano 28.687 listića. U novoj rundi glasanja na predsedničkim izborima, da potvrde prethodno izborno raspoloženje ili da ga promene, imaće građani na pojedinim biralištima Apatina, Aranđelovca, Valjeva, Vlasotinca, Zaječara, Kraljeva, Niške Banje, Preševa, Babušnice, Barajeva, Majdanpeka, Požarevca, Petrovca na Mlavi, Trstenika, Bogatića, Velikog Gradišta, Vrbasa, Novog Bečeja, Pirota, Požarevca, Svrljiga, Niša, Šapca. Odnos mandata za poslaničke klupe moći će potencijalno da koriguju birači iz Prijepolja, Pančeva, Babušnice, Negotina, Kragujevca, Kosjerića, Sokobanje... U Valjevu se glasa na dva biračka mesta za predsedničke i šest za parlament.

Kada je reč o Beogradu, Gradska izborna komisija poništila je glasanje od 3. aprila na šest biračkih mesta, s tim što će na četiri biti organizovano sutra, dok će preostala dva biti održano naknadno. Olovku u ruke ponovo će uzeti glasači sa dva birališta na Paliluli, po jednog na Starom gradu i Čukarici, gde je upisano 5.803 građana sa pravom glasa.

Boje glasačkih listića razlikovaće se u odnosu na prethodne izbore, pa će na reprizi glasanja za narodne poslanike "papiri" biti roze, dok će oni za izbor šefa države biti tirkizni. Za beogradsko glasanje odabrana je led siva boja listića.

IZBORNE LISTE

NA listiću za izbor predsednika birači u ponudi imaju osam kandidata, dok je za parlament 19 lista. Kada je reč o glasanju u Beogradu, građani će moći da odlučuju između 12 stranaka i koalicija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna