TADIĆEVI JURE 1.500 GLASOVA: Beograđani će se u subotu 16. aprila ponovo izjašnjavati na četiri biračka mesta

M. S.

12. 04. 2022. u 09:47

GRAĐANI prestonice, koji glasaju na nekom od četiri biračka mesta na kojima su poništeni rezultati izbora od 3. aprila, ponovo će uzeti glasački listić u ruku u subotu. Glasanje se ponavlja na dva mesta na Paliluli, jednom na Starom gradu i na Čukarici. Iako se opozicija u Beogradu uzda u dobar rezultat liste "Ajmo ljudi", za prelazak cenzusa neophodno je da njihov redni broj zaokruži između 1.500 i 2.000 glasača, od 5.804 upisanih u birački spisak.

ТАДИЋЕВИ ЈУРЕ 1.500 ГЛАСОВА: Београђани ће сe у суботу 16.  априла поново изјашњавати на четири бирачка места

Foto Tanjug

Kada se napravi računica, imajući u vidu da je na izbore izašlo 3.050 glasača, a da su opozicione koalicije i stranke - "Ujedinjeni za pobedu Beograda", "Moramo", NADA i Dveri - ukupno dobile 1.275 glasova na tim biračkim mestima, šanse za osvajanje mandata liste "Ajmo ljudi" su nerealne. Čak i da svi ti birači opozicionih lista sada bi dali podršku Tadićevom savezu.

U OŠ "Filip Višnjić", na biračkom mestu broj 31 - Paliluli, upisano je 2.087 birača, od kojih je na pre dve nedelje izašlo 1.023 građana. Ukoliko lista koju u Beogradu predvodi Duško Vujošević, računa na sve glasove opozicije, plus prethodni rezultat od 31 glas, ukupno bi na ovom biralištu osvojili 551 glas. Sve pod pretpostavkom da se raspored snaga drastično ne promeni na ponovljenom glasanju. Na drugom biračkom mestu na ovoj opštini, u OŠ "Ivan Milutinović" koja ima 1.684 birača, Tadićevu listu zaokružilo je 19 birača, dok je poverenje ostalim listama, ne računajući SNS i SPS, dalo ukupno 274 izašlih.

Na svoje i glasove opozicije, ako se ponovi raspoloženje birača od 3. aprila, zbirno - sa 304 glasa od 1.390 upisanih, može da računa lista "Ajmo ljudi" u Domu kulture "Velika Moštanica" na Čukarici. I MZ Terazije na Starom gradu sa 643 birača, ponovo se adaptira za potrebe glasanja, a na ovom mestu na prethodnom glasanju, izbor Vujoševića za gradonačelnika "zaokružilo" je 15 birača, dok su Zavetnici, "Ujedinjeni", NADA i "Moramo" imali još 200.

ODBAČENO 85 PRIGOVORA

GRADSKA izborna komisija na sednici u nedelju uveče, odbacila je 85 prigovora na glasanje na biračkim mestima u Beogradu, koje su podnele liste "Ajmo ljudi", "Moramo", "Ujedinjeni za pobedu Beograda". Obrazloženje GIK je da su prigovori neosnovani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!