VULIN: Oni koji su bombardovali Jugoslaviju ne mogu da traže od Srbije da se odrekne prijatelja

Novosti online

28. 03. 2022. u 10:41

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da oni koji su bombardovali Saveznu Republiku Jugoslaviju nemaju pravo da govore o međunarodnom pravu i da od Srbije traže da se određuje i uništava vekovna prijateljstva i da pojedini političari u regionu između dva zalogaja srpskog hleba pljuju Srbiju.

ВУЛИН: Они који су бомбардовали Југославију не могу да траже од Србије да се одрекне пријатеља

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar Vulin je u jutarnjem programu televizije Pink rekao da ga više od sukoba plaši neverovatna količina mržnje koja je oslobođena prema ruskom narodu.

- Neshvatljivo je da je opravdano i normalno izbaciti rusko dete iz škole, zabraniti nekome da se leči zato što je Rus, da je normalno oteti mu imovinu, da je normalno izbaciti pisce i umetnike kao što je Dostojevski iz udžbenika, zato što su Rusi. To se od Hitlera na ovamo nije desilo, to shvatanje kolektivne krivice i iživljavanje na svakom pripadniku tog naroda - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovom mišljenju, svaka rusofobija završava se kao srbofobija, i niko ko je mrzeo Rusiju nije voleo Srbiju, i niste mogli da čujete da oni koji žele da ubijaju rusku decu ne bi ubijali i srpsku.

- Zato sam ja ovako glasan, ne zato što sam veliki Rus, već zato što sam Srbin i meni je Srbija na prvom mestu i Srbi gde god živeli su razlog mog političkog delovanja, ali znam da sve što danas rade ruskoj deci, radili bi i srpskoj - naveo je ministar Vulin.

Kako je ocenio, očigledno je da je dozvoljeno na nacionalnoj osnovi mrzeti dva naroda, Ruse i Srbe, što ga posebno brine, jer deluje da je u svetu mržnja postala dozvoljena.

Komentarišući izjavu pojedinih stranih zvaničnika o predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, ministar je ukazao da je i Srbija više puta prozivana i bez dokaza označavana kao zemlja kasapa i ubica, zemlja genocida, kao i da smo mnogo puta čuli da će predsednika Aleksandra Vučića srušiti na ulicama i da je Srbiji potreban novi Majdan.

Naglasio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na pravoj strani sveta jer insistira na vojnoj neutralnosti i samostalnom vođenju politike i da on nije samo političar već državnik koji ima hrabrosti da se odupre pritiscima i radi u interesu svoje zemlje i svog naroda.

- Stabilnost Balkana zavisi od Srbije, i zato što je Srbija stabilna i u stanju da očuva mir, Balkan je u miru - kazao je ministar Vulin i istakao da između dva zalogaja srpskog hleba pojedini političari u regionu, kao Željko Komšić i Milo Đukanović pljuju Srbiju.

- Između dva zalogaja srpskog hleba, Milo Đukanović dobije žito u Crnoj Gori i pljuje Srbiju. Šiptari preko Severne Makedonije snabdevaju se srpskim žitom i uljem, i pljuju Srbiju i zabranjuju Srbima da glasaju. Od vakcina do hleba, ulja, šta god da je potrebno, tu je Srbija- istakao je ministar Vulin.

Naveo je da Crna Gora i Bosna i Hercegovina neće da uđu u Otvoreni Balkan, jer je to navodno „Vučićev veliki srpski projekat“.

- Hoćete žito, hoćete vakcine, ulje, ali neće Otvoren Balkan - Srbi su to. Hoćete da donesete rezoluciju o genocidu, da kažete da su Srbi počinili genocid u Srebrenici, a hoćete njihovo brašno i ulje - upitao je ministar Vulin.

Naglasio je da je predsednik Srbije uvek tu da pruži ruku i pomogne zemljama u regionu kada nešto zatreba i da za to nikada neće dobiti zahvalnost, već će gledati da njega i Srbiju pljunu gde god stignu.

U tom kontekstu ministar je spomenuo i pokušaj ubistva predsednika Vučića u Srebrenici i istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova vodi ozbiljnu istragu i da nema sumnju da će profesionalci srpske policije doći do slučaja i da ćemo moći da podignemo optužnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)