ĐILASOV PLAN BI UGROZIO ZDRAVSTVO: Profesorka Milica Bisić o namerama predsednika SSP da ukine doprinose

Novosti online

11. 03. 2022. u 13:34

PREDSEDNIK Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je pre dva dana na skupu u Smederevu da se koalicija koju predstavlja, "Ujedinjeni za pobedu Srbije", zalaže za to da se ukinu doprinosi za zdravstvo.

ЂИЛАСОВ ПЛАН БИ УГРОЗИО ЗДРАВСТВО: Професорка Милица Бисић о намерама председника ССП да укине доприносе

Politika

- Da se ukinu doprinosi za zdravstvo i da se te pare prebace u plate ljudima, a to bi značilo da su od prvog dana ove mere sve plate veće za 12 posto svakome u Srbiji - rekao je Đilas u Smederevu.

Poreski stručnjak i profesorka sa FEFA Milica Bisić prokomentarisala je za "Danas" ove ideje Dragana Đilasa, rekavši da je ključno pitanje odakle će se onda finansirati zdravstvo.

Građani uplaćuju oko dve milijarde evra za doprinose za zdravstveno osiguranje, a Milica Bisić ističe da od ranije postoji ideja da se finansiranje zdravstva prebaci na poreze, ali da je to teško izvodljivo bez kompenzacije.

- Morao bi se povećati porez na zarade, PDV ili neki drugi poreski oblik. Samo ukidanje doprinosa bez kompenzacije ugrozilo bi finansiranje zdravstva - rekla je ona.

I ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da bi populistički planovi Dragana Đilasa garantovali ugrožavanje rada i stabilnog finansiranja zdravstvenog sistema i to u doba svetske zdravstvene i ekonomske krize.

- U doba najveće zdravstvene i ekonomske krize, oni predlažu ukidanje sigurnih izvora finansiranja zdravstvenog sistema. Kada bi se njihove ideje realizovale, urušili bi ono što smo godinama stvarali – stabilan i siguran zdravstveni sistem, koji je spreman da odgovori na sve izazove, a što smo mogli da vidimo u ovoj pandemiji - rekao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (20)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!