NIKOLA NIKODIJEVIĆ: Beograd će imati najlepši park u Jugoistočnoj Evropi

Novosti onlajn

10. 03. 2022. u 15:33

PREDSEDNIK gradske organizacije Socijalističke partije Srbije u Beogradu, Nikola Nikodijević, razgovarao je danas u Studentskom parku sa građanima Starog grada, u okviru predizborne kampanje za Skupštinu grada, ispred liste „Ivica Dačić-premijer Srbije, Toma Fila-gradonačelnik Beograda“.

НИКОЛА НИКОДИЈЕВИЋ: Београд ће имати најлепши парк у Југоисточној Европи

Foto: Novosti

Nikodijević je istakao da je Grad Beograd u prethodnim godinama dobio i obnovio preko 350 parkova, igrališta za decu i sportskih terena, ali i započeo izgradnju Linijskog parka, od Beton hale do Pančevačkog mosta.

Foto: Novosti

Beograd je otpočeo pripremne radove na izgradnji Linijskog parka, grandioznog projekta, koji će biti najlepši park u ovom delu Evrope, dužine 4,6 km, sa velikim brojem najrazličitijih zabavno-sportsko-rekreativnih sadržaja, naglasio je Nikodijević.

Predsednik beogradskih socijalista rekao je da je ovo projekat od kapitalnog značaja za nastavak razvoja turizma u Beogradu koji se gradi po ugledu na njujorški „High line“, koji će imati pešačke i biciklističke staze, zelene površine, platoe za festivale, dečija igrališta, sportske terene, kafiće i restorane.

Čitav prostor biće ozelenjen, a osim toga, u planu je da se Ada Huja proglasi za zelenu javnu površinu, odnosno urbanu šumu. Ovo će, uz potez od Ade Ciganlije, preko Sajma, Beograda na vodi, činiti značajan zeleni bedem koji će pomoći poboljšanju kvaliteta vazduha u Beogradu, zaključio je Nikodijević.

Sa Starograđanima su razgovarali i potpredsednik Socijalističke partije Srbije, Aleksandar Antić, kao i Igor Pantelić ispred Zelenih Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)