OPROŠTAJNA POSETA: Mali se sastao sa Godfrijem, poklonio mu knjigu (FOTO)

Novosti online

11. 02. 2022. u 15:30

MINISTAR finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Beogradu Entonijem Godfrijem, koga je primio u oproštajnu posetu, i tom prilikom mu se zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji.

ОПРОШТАЈНА ПОСЕТА: Мали се састао са Годфријем, поклонио му књигу (ФОТО)

Foto: Ministarstvo finansija

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom SAD u Beogradu Entonijem Godfrijem, koga je primio u oproštajnu posetu, i tom prilikom mu se zahvalio na dosadašnjoj uspešnoj saradnji.

Sagovornici su razgovarali o zajedničkim projektima koji se trenutno sprovode, i istakli da je mnogo toga urađeno u proteklom periodu, kao i da je jedan od važnih rezultata otvaranje kancelarije Američke razvojne agencije (DFC) u Beogradu, sa kojom će se uskoro sprovoditi i prva garantna šema. Na taj način, DFC i komercijalne banke, sa kojima sarađuje, će ponuditi konkretne kreditne linije privredi.

Foto: Ministarstvo finansija

Mali i Godfri su se saglasili da je važno da se unapređuje ekonomska saradnja, te da se privlače američki investitori koji bi još više ulagali u Srbiju. U tom smislu, Mali je ponovio da Republika Srbija postiže odlične ekonomske rezultate, da je prošle godine imala privredni rast od 7,4%, kao i da je postala poželjna destinacija za investicije. Takođe, prošle godine Srbija je privukla 3,9 milijardi evra stranih investicija, što je više nego 2019. godine, koja je bila rekordna.

Foto: Ministarstvo finansija

Ambasador Godfri je istakao da je Republika Srbija u poslednjih nekoliko godina postala apsolutni ekonomski lider na Zapadnom Balkanu, a ministar je rekao da je važno da druge ekonomije prate Srbiju, kako bismo svi zajedno bili još jači kao region.

Ministar Siniša Mali se zahvalio ambasadoru Godfriju na dosadašnjoj uspešnoj saradnji i poželeo mu mnogo sreće i uspeha u budućem radu.

Takođe, Mali je na Instagramu napisao da je poklonio knjigu Godfriju:

- Amabasadoru SAD u Srbiji Entoniju Godrfiju poklonio sam, pri oproštajnoj poseti, knjigu o Srbiji, iako znam da je dobro upoznao našu zemlju za ovih nekoliko godina, a pogotovo naše kulinarske specijalitete. 😃 Hvala vam na svemu što ste uradili za vreme svoje službe i želim vam mnogo uspeha u budućem radu! 🇷🇸 🇺🇸 - napisao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri