PREVIŠE SMRTI U REGIONU VEZUJE SE ZA MILA: Zvicer bez političkog šefa ne bi bio najveći narko-diler

Novosti online

01. 02. 2022. u 20:53 >> 22:05

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović dao je izjavu u vezi sa planiranjem atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, na šta su usledile reakcije iz Srbije.

ПРЕВИШЕ СМРТИ У РЕГИОНУ ВЕЗУЈЕ СЕ ЗА МИЛА: Звицер без политичког шефа не би био највећи нарко-дилер

Foto Novosti

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je da ne zna kako se Đukanović prepoznao u političkom šefu Zvicera, ali da zna da Zvicer bez političkog šefa ne bi bio najveći narko-diler u ovom delu sveta.

Foto: Printskrin

- Previše smrti se u regionu vezuje za ime Mila Đukanovića da bi se olako prešlo preko njegovih izjava o Aleksandru Vučiću, koje su jedva prikrivena pretnja. Najuspešniji izvozni proizvod Đukanovićeve Crne Gore jesu kavački i škaljarski klan. Iz Milove Crne Gore je izvezeno više kokaina nego pršuta, više cigareta nego vina. Ne znam kako se Đukanović prepoznao u političkom šefu Radoja Zvicera, ali znam da Zvicer bez političkog šefa ne bi bio najveći narko-diler u ovom delu sveta, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući crnogorskom predsedniku - rekao je Vulin i dodao:

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

- Razumem Đukanovićevu mržnju prema uspešnoj Srbiji i Aleksandru Vučiću, ali i on mora da razume da su vremena u kojima je on vladao Srbijom sa vračarskim montenegrinima zauvek prošla - rekao je ministar Vulin.

Đukanović: Izgleda da se ovaj zlikovac baš prepoznao.

Narodni poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srbije Vladimir Đukanović reagovao je na izjavu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića u vezi sa planiranjem atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Printscreen

- Izgleda da se ovaj zlikovac baš prepoznao. Dok je harao po Srbiji postavljajući njegove kadrove po našem bezbednosnom sistemu koji su obezbeđivali njegovoj mafiji da ubija po Srbiji i da je pretvaraju u Kolumbiju, sve mu je bilo super. Vučić mu je to isekao. Dalje ruke od Srbije! - napisao je Vladimir Đukanović na svom Tviter nalogu.

Orlić: Srbija nema nameru da dozvoli da se bilo ko igra glavom njenog predsednika

Oglasio se i potpredsednik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić. On je poručio da "Skandaloznim pokušajem da relativizuje pretnje po život predsednika Srbije, na koje je najzvaničnijim putem ukazao Europol, Milo Đukanović je sam bacio najveću moguću senku na sopstvenu ulogu u ovoj situaciji."

- Niko nije kompromitovao njegovu poziciju ovako teško - kako je to on uradio sam, javno zauzevši stranu onih koji sa osmehom i zlokobnim diskvalifikacijama reaguju na ozbiljnu i opasnu pretnju atentatom. Očigledno smatra da čak i ono što je u svakoj zemlji, i prema svakom čoveku, apsolutno nedopustivo - izgleda sasvim prihvatljivo kada je namenjeno Srbiji i Aleksandru Vučiću. Sigurno je sam Đukanović navikao da decenijama kojekakve prljave usluge "naručuje" po potrebi, pa u svojim podlim insinuacijama danas polazi od sebe, ali svima u regionu je odavno jasno - ko je ovde frustriran i čime tačno - poručio je Orlić.

Prema njegovim rečima, "Za gubitak svoje bezgranične moći Đukanović je sramno optužio Vučića i Srbiju, a ne obratno."

Foto Tanjug

- Nema čoveka koji nije razumeo sta to znači. Baš kao što nema čoveka kog će uspeti da ubedi: da je zloglasni Zvicerov klan narastao do dimenzija kartela koji drma svetom - bez podrške i učešća države, one čija je alfa i omega bio upravo Milo Đukanović. Ali neka bude siguran u jedno: Srbija nema nameru da ćuti pred očiglednim, a još manje da dozvoli da se bilo ko igra glavom njenog predsednika, čoveka koji se svakim korakom koji napravi, svakim potezom koji načini, isključivo bori za dobrobit i budućnost, kako naše Srbije, tako i ostalih na Balkanu -rekao je.

Kako kaže, "Ako je ovo način da se kaže "hvala" za ono što je Aleksandar Vučić učinio za narod u Crnoj Gori kada joj je obezbedio vakcine, jasno je da frustracija Đukanovića kao čoveka prošlosti prevazilazi baš sve granice i u svojoj bezočnosti se sada pokazuje potpuno ogoljena."

- Ne treba on više ništa da govori: ovim je o sebi rekao bas sve, ubedljivije i jasnije nego što bi to mogao bilo ko drugi. Sve smo razumeli, a biće i da su Vučićev odlučan odgovor notorni kriminalci i krvoloci, ali i njihovi politički nalogodavci, očigledno čuli i dobro razumeli. Mi se pred najgorima ne povlačimo - ni pedalj. I pobedićemo ih, zajedno. To im je jedina poruka od Srbije i Aleksandra Vučića - poručio je Orlić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)